u perzijskom zaljevu

Iranski vojni zrakoplovi pucali na američku bespilotnu letjelicu

Foto: 'kristina stedul fabac'
Iranski vojni zrakoplovi pucali na američku bespilotnu letjelicu
09.11.2012.
u 09:30
Incident se dogodio početkom mjeseca, točnije 1. studenog, a američke vlasti navode da njihova letjelica tzv. dron koja je obavljala rutinski nadzor zračnog prostora 16 kilometara od iranske obale nije bila pogođena
Pogledaj originalni članak

Dva iranska borbena zrakoplova Su-25 pucala su na nenaoružanu američku bespilotnu letjelicu iznad Perzijskog zaljeva, javljeno je u četvrtak iz Pentagona. Incident se dogodio početkom mjeseca, točnije 1. studenog, a američke vlasti navode da njihova letjelica tzv. dron koja je obavljala rutinski nadzor zračnog prostora 16 kilometara od iranske obale nije bila pogođena, piše CNN.

- Naša letjelica nije bila u iranskom zračnom prostoru - kazao je glasnogovornik Pentagona potvrđujući da su iranske zračne snage letjelicu presrele te potom u njenom smjeru ispalile nekoliko hitaca.

Napad na američki letjelicu dodatno je pogoršao zategnute odnose između Washingtona i Teherana koje se ionako sukobe zbog iranskog nuklearnog programa.

SAD je Irancima poručio da će učiniti sve kako bi zaštitio svoje snage i vojnu imovinu u regiji te da će i dalje nastaviti s programom bespilotnih letjelica.

>>Iscurili dokazi: Izrael 2010. godine planirao napad na Iran

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.