ČAPLJINA

Hrvate u BiH se majorizira i nemaju nikakvu zaštitu

Foto: Boris Ščitar / Pixsell
Hrvate u BiH se majorizira i nemaju nikakvu zaštitu
21.04.2011.
u 08:56
Tomac: Jedan hrvatski narodni sabor kakav je bio u Mostaru, treba i RH
Pogledaj originalni članak

“General Slobodan Praljak i ostali Hrvati kojima se sudi u Haagu dobit će veću kaznu od one koju su dobili Ante Gotovina i Mladen Markač. Tako će Haag optužiti Hrvatsku i za agresiju na BiH, a već znamo da su Oluja i Domovinski rat okarakterizirani kao zločinački pothvat.

Nikakva zaštita

Hrvatskoj treba jedan hrvatski narodni sabor kakav ste vi održali u Mostaru. Hrvati iz BiH spasili su ovu zemlju u kojoj žive, a evo danas vidimo kako se ta država ponaša prema njima. Hrvate se majorizira i nemaju nikakvu zaštitu od svjetske, a osobito politike iz Republike Hrvatske. Došlo je vrijeme da raščistimo sami sa sobom jer to možemo, ali i moramo. Nije samo svjetska politika kriva za sve ovo što nam se događa u BiH i Hrvatskoj, već i domaća, hrvatska politika. Ne možemo mijenjati te velike svjetske politike, ali možemo ovu našu domaću...”, samo su neke od poruka prof. dr. Zdravka Tomca koje je izrekao na javnoj tribini “Opstanak Hrvata u BiH”, koju su organizirali Vijeće mladih općine Čapljina i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina. U velikoj dvorani hotela Mogorjelo prof. Tomac je iscrpno govorio o svim detaljima svoje političke karijere i događanjima u Hrvatskoj i BiH te je tom prigodom predstavio i svoje dvije knjige “Obraćenje, od komunista do vjernika” i “Hvalospjev ljubavi - kultura života nasuprot kulturi smrti”.

Pri tome se posebno osvrnuo na sva događanja i aktivnosti nekih hrvatskih političara u svezi sa suđenjem i optužnicama generalu Anti Gotovini i drugim hrvatskih časnicima i političarima u Haagu. Tu se posebno kritički osvrnuo na bivšeg predsjednika Stjepana Mesića za kojeg je jasno ustvrdio da je stranim novinarima i agentima davao transkripte i još dosta toga što se nije smjelo odavati. Tomac je otvoreno kritizirao i još neke hrvatske političare, a iscrpno je govorio i o stradavanju Vukovara nasuprot granatiranju Knina i drugih gradova za koje Haag sudi i optužuje hrvatske generale.

“Na Vukovar je palo više od dva milijuna granata te je stradalo na tisuće ljudi i nitko ništa nije sudio tom srpskom agresoru i JNA, a na Knin je palo 149 granata te je jedna osoba smrtno stradala. I eto sada su samo Hrvati ispali kao neki agresori, a cijela je zemlja označena zločinačkom.

Hrvatska politika

Ponadao sam se da će Bošnjaci braniti Gotovinu jer im je on najviše pomogao u Oluji, a eto danas je nekima od njih i drago što je naš general osuđen. Imate vi ovdje u BiH dosta stvari koje graniče s moralom, a dijelom tome doprinosi i licemjerna hrvatska politika koja na jednoj strani govori u korist Hrvata, a onda u Zagrebu pravi ‘veselice’ za bošnjačke i srpske političare. Treba izopćiti iz hrvatskog naroda sve one koji su izabrani u vlast bez većinske volje hrvatskog biračkog tijela”, mišljenja je prof. dr. Zdravko Tomac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JU
Jurica1050
11:34 21.04.2011.

Oho koja demagogija. Od koga to ovisi sto smo u ovim govnima u kojima smo. To ovisi iskljucivo od naseg bahatog rukovodstva koje ne odradjuje svoj posao a za to prima redovitu placu. Sad bi i mi trebali pricati o nekakavoj \"belosvetskoj zaveri\" kao sto je Milosevic dugo jahao na toj prici. Pogledajte malo koliko je hrvatsko pravosudje sposobno. Mi jos nemamao ni potpune spiskove poginulih i nestalih u proslom ratu a da ne govorimo o nekakavim spiskovima izvrsiteljia. Dok su cetnici kao agresorska strana odavno napravili svoje spiskove i toboze sve \"zlocince\" nastoje privesti sudu. Na internetu se mogu naci njihovi spiskovi s \"zrtvama\" i \"pociniteljima\" najcesce na podrucjima gdje su upravo oni pocinili zlocine. Nasi kakvi su traljavi nebi me uopce iznenadilo da uskoro povucemo tuzbu protiv Srbije te mi njima isplatimo odstetu za stetu koju su oni pocinili. Koga je to hrvatsko pravosudje privelo licu pravde ? Koliko dugo ce se odugovlaciti s izrucenjem \"kapetana Dragana\" a na kraju mozda tom zlocincu da se nadoknadi i steta zbog njegovih \"patnji\" u toku ekstradicijskog postupka. Nase pravosudje umjesto da je radilo svoj posao kao i sve druge sluzbe bavilo se pljackom narodnog blaga jer je to svakako unosnijia djelatnost. E sad gdje smo zavrsili netreba velika pamet da uvidimo. Nitko nama nije kriv jer smo sami najveci krivci zbog stanja u kom se nalazimo.

LP
Ljubomir Pavlovic
08:30 22.04.2011.

Zdravko Tomac je do sada slovio za jedne od najpametnijih političara, ali kad sam ga slušao u Mostaru na HNS bez dvojbe sam konstatirao. Koliko god je do sada bio pametan toliko sada nije.