Večernje novosti:

"Hrvat M. Milovac bio desna ruka odbjeglog narkobosa D. Šarića"

Foto: Arhiva VL
"Hrvat M. Milovac bio desna ruka odbjeglog narkobosa D. Šarića"
15.12.2010.
u 07:28
Milovac, zvani Cigla, bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po Zapadnoj Europi.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Hrvatski državljanin Milan Milovac, zvani Cigla, prema saznanjima do kojih su došle policije Srbije, Italije i Crne Gore, bio je desna ruka odbjeglog narkobosa Darka Šarića i njegovog brata Duška, a Milovac, koji je u bijegu i zadnji put je viđen 17. siječnja 2009. u zračnoj luci u Milanu u društvu šefa, bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po Zapadnoj Europi, tvrde današnje Večernje novosti.

Njega je talijanski tužitelj locirao u sam vrh piramide ovog kriminalnog klana i prema operativnim podacima, zločinačku skupinu uz manji broj crnogorskih i srpskih državljana, uglavnom čine ljudi s hrvatskim i slovenskim putovnicama pa su oni, praktično, bili glavni operativci, jer su mogli mnogo lakše prelaziti granice europskih država, piše beogradski dnevnik.

- Prvi operativac u Europi bio je Milovac, dok je na terenu to bio Anastazije Marinčić, također hrvatski državljanin - navodi izvor Novosti blizak istrazi dodajući kako je u Sloveniji Šarićeva "ćelija", čiji je šef bio uhićeni Dragan Tošić, distribuirala kokain po susjednim zemljama.

Milovac je jedan od 41 osumnjičenog u Italiji, koje tamošnja policija tereti da su od listopada 2007. do svibnja prošle godine prodavali narkotike na Apeninskom poluotoku. Sjedište narkogrupe bilo je u Milanu i odatle se rukovodilo rasturanjem kokaina u Italiji i zemljama EU.

Milovac, doznaju Novosti, prema uputstvima Darka Šarića formirao je takozvane "ćelije", sastavljene od sedam članova, koji su bile zadužene da u Italiji, ali i drugim europskim gradovima ustroje uličnu dilersku mrežu za rasturanje bijelog praha. Oni su svi polagali račune njemu, a "ćelije" se međusobno nisu poznavale. U ovoj hijerarhiji Milovac je bio odgovoran isključivo braći Šarić i Goranu Sokoviću.

Sa druge strane, bio je nadređen Nikoli Dimitrijeviću, zvanom Johny za kojim je raspisana tjeralica, čija je uloga bila nadgledanje preprodaje kokaina. Anastazije Martinčić, bivši djelatnik Pulske kapetanije, među prvima je uhićen u akciji Balkanski ratnik, pišu Novosti. On je kupio brod, kojim je prevozio 2,2 tone kokaina, koje su zaplijenjene u urugvajskim vodam.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.