SJEDNICA

HDZ BiH neće se svrstavati u sukobu SDP-a i SDA

Foto: VL FOTO
HDZ BiH neće se svrstavati u sukobu SDP-a i SDA
30.05.2012.
u 09:16
Prema dostupnim navodima dužnosnici HDZ-a BiH su bliže stajalištu da se nije mudro uključivati i svrstavati vezano uz ovaj sukob.
Pogledaj originalni članak

Predsjedništvo HDZ-a BiH jučer je razmatralo pripreme za održavanje općinskih izbora u Bosni i Hercegovini te je razmatralo trenutačnu političku situaciju koja eskalira političkim sukobom između vodećih bošnjačkih političkih stranaka SDP-a i SDA. Kako se doznaje na jučerašnjoj sjednici više članova Predsjedništva razmatralo je moguće posljedice i zamke zbog eventualnog raskola unutar vlasti između SDA i SDP-a.

Prema dostupnim navodima dužnosnici HDZ-a BiH su bliže stajalištu da se nije mudro uključivati i svrstavati vezano uz ovaj sukob.

Vjerodostojnost

“Najvažnije je zadržati vjerodostojnost, a ulazak u vlast u Federaciji BiH jedino može biti dio stranačkoga paketa”, rekao je dužnosnik stranke koji je sudjelovao na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u Sarajevu. Pri tome je iskazana i zabrinutost zbog mogućih posljedica oko raskida koalicije na državnoj razini, a dio dužnosnika je pozvao na oprez kako se ne bi eventualno stalo na stranu SDP-a u slučaju njihovog političkog obračuna sa SDA-om. Navedeno je i kako postoje određene informacije oko zaokreta između ovih dviju stranaka u županijskoj vlasti. HDZ BiH jučer nije definitivno zauzeo stajalište kako postupiti u slučaju raskola očekujući konkretne ponude za suradnju.

Na jučerašnjoj sjednici uspostavljen je i Središnji izborni stožer stranke kojemu je na čelu predsjednik Dragan Čović, kao i Provedbeni izborni stožer.

Rad na terenu

Nakon što su predstavljeni određeni rezultati istraživanja na terenu, zaključeno je da se za predstojeće općinske izbore moraju dati puno konkretniji odgovori biračkome tijelu u mjestima iz kojih dolaze.

Pri tome je nekoliko dužnosnika istaknulo kako je potrebno aktivirati cijelu stranačku infrastrukturu kako bi se spremno dočekalo predstojeći izborni ciklus.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
12:09 30.05.2012.

Najbolje je pustiti da se paščad sama izgrizu.