Naslovnica

HDZ BiH neće se svrstavati u sukobu SDP-a i SDA

Prema dostupnim navodima dužnosnici HDZ-a BiH su bliže stajalištu da se nije mudro uključivati i svrstavati vezano uz ovaj sukob.
30. svibnja 2012. u 09:16 1 komentara 1 prikaza
covic
Foto: VL FOTO

Predsjedništvo HDZ-a BiH jučer je razmatralo pripreme za održavanje općinskih izbora u Bosni i Hercegovini te je razmatralo trenutačnu političku situaciju koja eskalira političkim sukobom između vodećih bošnjačkih političkih stranaka SDP-a i SDA. Kako se doznaje na jučerašnjoj sjednici više članova Predsjedništva razmatralo je moguće posljedice i zamke zbog eventualnog raskola unutar vlasti između SDA i SDP-a.

Prema dostupnim navodima dužnosnici HDZ-a BiH su bliže stajalištu da se nije mudro uključivati i svrstavati vezano uz ovaj sukob.

Vjerodostojnost

“Najvažnije je zadržati vjerodostojnost, a ulazak u vlast u Federaciji BiH jedino može biti dio stranačkoga paketa”, rekao je dužnosnik stranke koji je sudjelovao na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u Sarajevu. Pri tome je iskazana i zabrinutost zbog mogućih posljedica oko raskida koalicije na državnoj razini, a dio dužnosnika je pozvao na oprez kako se ne bi eventualno stalo na stranu SDP-a u slučaju njihovog političkog obračuna sa SDA-om. Navedeno je i kako postoje određene informacije oko zaokreta između ovih dviju stranaka u županijskoj vlasti. HDZ BiH jučer nije definitivno zauzeo stajalište kako postupiti u slučaju raskola očekujući konkretne ponude za suradnju.

Na jučerašnjoj sjednici uspostavljen je i Središnji izborni stožer stranke kojemu je na čelu predsjednik Dragan Čović, kao i Provedbeni izborni stožer.

Rad na terenu

Nakon što su predstavljeni određeni rezultati istraživanja na terenu, zaključeno je da se za predstojeće općinske izbore moraju dati puno konkretniji odgovori biračkome tijelu u mjestima iz kojih dolaze.

Pri tome je nekoliko dužnosnika istaknulo kako je potrebno aktivirati cijelu stranačku infrastrukturu kako bi se spremno dočekalo predstojeći izborni ciklus.