RASKOL

HDZ 1990. napustila 44 člana, razlog sporne koalicije

Foto: Pixsell
HDZ 1990. napustila 44 člana, razlog sporne koalicije
08.07.2010.
u 07:40
Stranka je u koaliciji s NSRzB i SDP-om iako se radi o strankama koje su posve različitog ideološkog opredjeljenja, navodi se
Pogledaj originalni članak

Skupština temeljnog ogranka HDZ-a 1990. Vidoši u Livnu donijela je jednoglasnu odluku o zajedničkom istupanju iz članstva te stranke te je izabrala osmeročlani izvršni odbor koji će koordinirati rad svih članova koji su istupili iz HDZ-a 1990. Među brojnim razlozima za takav čin navode se i verbalni napadi na članove Općinskog odbora HDZ-a 1990. Livno koji se nisu slagali s politikom vodstva stranke.

- Napadi na Crkvu i svećenike na sjednicama Općinskog odbora HDZ-a 1990. postali su uobičajena pojava. Stranka koalira s NSRzB i SDP-om iako se radi o strankama koje su posve različitog ideološkog opredjeljenja. Borba za fotelje, a prije svega upravne i nadzorne odbore, davanje novca iz županijskog proračuna svojim zaslužnim članovima te izbacivanjem iz stranke trojice vijećnika koji su na sjednici Općinskog vijeća Livno podržali HRT HB, a ne deklarativno, što je tražio Općinski odbor i sam vrh stranke s Božom Ljubićem, također se nalaze među razlozima istupanja iz stranke, navodi se u priopćenju, kao i to da je predsjednik temeljnog ogranka Vidoši dr. Ivica Jozić iskoristio stranku za svoje osobne interese.

- Nije sazivao sjednice temeljnog ogranka, određivao je kandidate za županijsku listu bez znanja i suglasnosti temeljnog ogranka, a da stvar bude još gora, odredio je svoga brata Darka. Njih dvojica ostvarila su svoje političke ciljeve, a kao nagradu za svoj rad dobili su temeljni ogranak bez članstva, stoji, između ostaloga, u priopćenju za javnost koje su potpisala 44 člana HDZ-a 1990. koja su zajednički istupila iz članstva ove stranke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AP
apavlovi
08:32 08.07.2010.

I u Žepču je 11 članova OO HDZ 1990 napustilo stranku ali nije bilo većeg odjeka kao da rukovodstvo misli da može bez članova nešto uradit