Obilazak lokacija

Haag potvrdio dolazak predstavnika, ali zbog Hadžića

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Haag potvrdio dolazak predstavnika, ali zbog Hadžića
25.09.2013.
u 11:40
Hadžić je posljednji preostali optuženi u bijegu, od ukupno 161 osobe protiv kojih je Međunarodni sud podigao optužnicu za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.
Pogledaj originalni članak

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju oglasio se priopćenjem za javnost u povodu dolaska u Vukovar većeg broja pripadnika suda u Haagu.

Raspravno vijeće u postupku protiv Gorana Hadžića, bivšeg predsjednika Republike Srpske Krajine, započelo petodnevni obilazak lokacija u istočnoj Hrvatskoj relevantnih za optužnicu kako bi steklo neposredni uvid u mjesta događaja, uključujući i topografiju relevantnih područja. Delegacija se sastoji od suca Delvoiea (predsjedavajući), Halla i Mindue, pomoćnog osoblja Međunarodnog suda i predstavnika tužiteljstva i obrane.

U priopćenju se navodi da se obilazak lokacija obavlja u skladu s pravilom 4. Pravilnika o postupku i dokazima Međunarodnog suda, prema kojem sudska vijeća mogu obavljati svoje dužnosti i van sjedišta Međunarodnog suda ako to predsjednik odobri u interesu pravde. Inače, Hadžić se tereti za brojne zločine počinjene u Hrvatskoj od lipnja 1991. do prosinca 1993. godine, među ostalim za progone, ubojstva, zatočenje, mučenje, nehumana djela, okrutno postupanje, deportacije i bezobzirno pustošenje.

Hadžić je uhićen 20. srpnja 2011, prvi put je stupio pred sud 25. srpnja 2011. On je posljednji preostali optuženi u bijegu, od ukupno 161 osobe protiv kojih je Međunarodni sud podigao optužnicu za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

>> Policija čuva brojne haaške istražitelje u Vukovaru

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.