pokretačka snaga

Google odao počast jednom od izumitelja mikročipa R. Noyceu

Foto: Google
Google odao počast jednom od izumitelja mikročipa R. Noyceu
12.12.2011.
u 08:40
Noyce je suosnivač Fairchild Semiconductora i Intela tako da je sasvim očekivano da mu jedna od najmoćnijih kompanija Silicijske doline oda počast
Pogledaj originalni članak

Google je svojom početnom stranicom odao počast 84. godišnjici rođenja jednom od stvaratelja microchipa i pioniru digitalne revolucije Robertu Noyceu.

Pokretačka snaga Silicijske doline posljednja je u nizu poznatih osoba kojoj je Google prigodno mijenjajući svoj znak na početnoj stranici odao počast.

Zajedno s Jackom Kilbyjem smatra ga se izumiteljem integriranog sklopa kojim je započeo digitalni razvoj i osnažio kalifornijsku tehnološku regiju te joj nadjenuo ime Silcijska dolina po siliciju, glavnom materijalu za prizvodnju mikročipa.

Noyce je suosnivač Fairchild Semiconductora i Intela tako da je sasvim očekivano da mu jedna od najmoćnijih kompanija Silicijske doline oda počast.

Ovaj tehnološki velikan umro je 1990. u 60. godini u Austinu. Njegova obitelj osnovala je zakladu Noyce koja djeci u američkim školama pomaže u učenju matematike, znanosti i općenito, pismenosti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.