Napad u Siriji

Dvije rakete eksplodirale u blizini ruskog aviona sa 200 putnika

Foto: Reuters/PIXSELL
Dvije rakete eksplodirale u blizini ruskog aviona sa 200 putnika
29.04.2013.
u 18:26
Izvor ruske agencije kazao je da su ih sirijski dužnosnici obavijestili da su u ponedjeljak ujutro nepoznate vojne snage ispalile dvije rakete zemlja-zrak koje su eksplodirale u zraku vrlo blizu civilnog zrakoplova.
Pogledaj originalni članak

Dvije rakete ispaljene su prema ruskom putničkom zrakoplovu sa 200 putnika, piše RT, a izvijestila je agencija Interfax.

Još nije poznato tko je gađao ruski zrakoplov. Izvor ruske agencije kazao je da su ih sirijski dužnosnici obavijestili da su u ponedjeljak ujutro nepoznate vojne snage ispalile dvije rakete zemlja-zrak koje su eksplodirale u zraku vrlo blizu civilnog zrakoplova ruskog zračnog prijevoznika.

Pilot je uspio reagirati na vrijeme i "skrenuti" zrakoplov te time spasiti živote putnika. Izvor je rekao da zrakoplov vjerojatno nije namjerno napadnut, "no ostaje nepoznato jesu li napadači znali da je to ruski avion".

Gađan je zrakoplov zračnog prijevoznika Nordwind Airlinesa, izvijestila je Ruska federalna Agencija za turizam. Zrakoplov je poletio u egipatskom odmaralištu Sharm el-Sheikhu, a krajnje odredište mu je bio ruski grad Kazan.

– Nitko nije ozlijeđen, a zrakoplov nije oštećen. Sletio je u Kazanu kao što je bilo i planirano – izvijestila je Agencija za turizam. Rusko veleposlanstvo u Damasku istražuje napad na zrakoplov.

>>Eksplozije u Damasku - neuspjeli atentat na sirijskog premijera

>>Sirija upotrebljavala kemijsko oružje

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.