Banja Luka

Dvije inspektorice čeka po pola godine zatvora

Foto: VL FOTO
Dvije inspektorice čeka po pola godine zatvora
14.03.2012.
u 09:43
Specijalno tužiteljstvo RS-a podiglo je optužnicu protiv Anite Vrančić i Mirjane Jočić, inspektorica Uprave za igre na sreću RS-a
Pogledaj originalni članak

Specijalno tužiteljstvo RS podiglo je optužnicu protiv Anite Vrančić i Mirjane Jočić, inspektorica Uprave za igre na sreću RS, koje se terete za zloporabu službenog položaja ili ovlasti u predmetu Kubikus. Dragan Ačić, sudac za prethodni postupak Okružnog suda Banja Luka, pojasnio je da je tužiteljstvo, pored optužnica, sudu dostavilo i sporazume o priznanju krivnje koje su one prethodno zaključile s tužiteljem.

- Razmatranje sporazuma zakazano je za 22. ožujka - istakao je Ačić. Neslužbeno, u sporazumu su pristale da budu osuđene na zatvorske kazne od po šest mjeseci zatvora. Naravno do toga će doći samo ukoliko sud to prihvati. Inspektorice su uhićene 9. prosinca u okviru akcije Kubikus usmjerene na razbijanje skupine osumnjičene za organiziranje ilegalnog kockanja na internetu (on-line texas holden pokera i tombole) čime je proračun oštećen za milijunski iznos. U akciji je uhićeno ukupno 14 osoba, a inspektorice se terete da su znale za organiziranje ilegalnog kockanja, ali su to prešutjele u svojim izvješćima o kontroli pojedinih kockarnica i kafića.

Podsjetimo, tužitelj je početkom veljače već sklopilo sporazume s Darijom Brkićem i Naumom Golićem. Brkić je označen kao organizator ilegalnog kockanja, a prema sporazumu bi trebao biti osuđen na šest mjeseci zatvora. Oduzet će mu se i pola milijuna maraka. Goliću bi zbog pomaganje trebala biti izrečena kazna od četiri mjeseca zatvora. Optužnica protiv ostalih još nije podignuta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.