Zajko Zeba

Dečko od ‘milju’ eura - Zajko Zeba jedini u BiH vrijedi milijun

Foto: vl
Dečko od ‘milju’ eura - Zajko Zeba jedini u BiH vrijedi milijun
21.03.2012.
u 09:02
Po ljestvici popularne web stranice najvredniji eksponat Premijer lige je Zajko Zeba, veznjak Željezničara. Zeba je jedini ‘dečko od milijun eura’ iz BiH
Pogledaj originalni članak

Popularna njemačka internetska stranica transfermarkt.de često je u sportskim medijima izvor podataka o vrijednostima nogometaša. Internet stranica koja se bavi tržišnom vrijednošću nogometaša „snima“ razna tržišta, sve europske države, a među njima i nogometaše iz BiH. Prema spomenutoj web stranici, najveću vrijednost u ligi imaju nogometaši Željezničara, a cijela momčad tog kluba vrijedi 6,800.000 eura, a čak 4 igrača momčadi s Grbavice nalazi se među 10 najvrednijih.

Najvredniji Zeba
Po ljestvici popularne web stranice najvredniji eksponat Premijer lige BiH je Zajko Zeba, sjajni veznjak Željezničara. Zeba je ujedno i jedini ‘dečko od milijun eura’ iz BiH. Po mnogima on i jeste najbolji nogometaš Premijer lige BiH. Samo u prvom dijelu aktualne sezone bio je najbolji asistent lige sa 10 asistencija, a mrežu je tresao šest puta. Upravo je spomenuti nogometaš ponovno bio prevaga plavih u nekoliko susreta nastavka prvenstva, te u Kupu protiv Borca. Zeba ima 28 godina, realno ima još priliku otići negdje u inozemstvo, napraviti još veću karijeru. U posljednjem prijelaznom roku je imao ponude iz Švicarske. Mnogi smatraju da svoj talent taj veznjak još nije na pravi način unovčio. Zeba je u karijeri nastupao za Olimpic, Brotnjo, Željezničar, Zrinjski, Maribor, Kamaz, Alaniu Vladikavkaz, a na kraju se ponovno vratio u Željezničar. Pomalo neočekivano, na drugom mjestu najvrednijih igrača Premijer lige je novi Travnikov vratar Denis Krklec (vrijedi 850.000 eura). Spomenuti vratar, igrajući za NK Varaždin prikupio je tek 7 prvoligaških utakmica, ali i šest susreta u kvalifikacijama za Europsku ligu. Stoper Sarajeva, 27-godišnji Sedin Torlak prema transfermarkt.de vrijedi 800.000 eura. On ove sezone igra svoj vjerojatno i najbolji nogomet u karijeri. Osim što je stup obrane i vođa svoje momčadi, ove je sezone dao i nekoliko golova, poput jedinog gola u gostovanju kod Slobode kada je njegova momčad slavila s minimalnih 1:0. Liberijac Patrick Gerhardt Nyema prvi je dio prvenstva u Željezničaru igrao na stoperu, sada u drugom dijelu lige ima novu ulogu u obrambenom dijelu veznog reda. Ovaj polivalentni igrač navodno vrijedi 600.000 eura. Ivan Sesar iz Sarajeva vrijedi 550.000 eura, a na 6. mjestu se nalazi Željezničarev Jadranko Bogičević s istom vrijednošću.

Mlade snage
Najmlađi nogometaš među 10 najvrednijih iz Premijer lige je Goran Zakarić. Od ove sezone nogometaš zagrebačkog Dinama na posudbi u Širokom Brijegu, 19-godišnji Goran Zakarić, ‘težak’ je pola milijuna eura. Šesti Sead Bučan vrijedi 475.000 eura. Ljestvicu 10 najvrednijih zatvaraju braća Adilović, vratar Adi Adilović vrijedi 450.000 eura, baš kao i njegov brat Edin, koji je trenutačno najbolji strijelac Premijer lige.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.