Zajko Zeba

Dečko od ‘milju’ eura - Zajko Zeba jedini u BiH vrijedi milijun

zeba
vl
21.03.2012.
u 09:02

Po ljestvici popularne web stranice najvredniji eksponat Premijer lige je Zajko Zeba, veznjak Željezničara. Zeba je jedini ‘dečko od milijun eura’ iz BiH

Popularna njemačka internetska stranica transfermarkt.de često je u sportskim medijima izvor podataka o vrijednostima nogometaša. Internet stranica koja se bavi tržišnom vrijednošću nogometaša „snima“ razna tržišta, sve europske države, a među njima i nogometaše iz BiH. Prema spomenutoj web stranici, najveću vrijednost u ligi imaju nogometaši Željezničara, a cijela momčad tog kluba vrijedi 6,800.000 eura, a čak 4 igrača momčadi s Grbavice nalazi se među 10 najvrednijih.

Najvredniji Zeba
Po ljestvici popularne web stranice najvredniji eksponat Premijer lige BiH je Zajko Zeba, sjajni veznjak Željezničara. Zeba je ujedno i jedini ‘dečko od milijun eura’ iz BiH. Po mnogima on i jeste najbolji nogometaš Premijer lige BiH. Samo u prvom dijelu aktualne sezone bio je najbolji asistent lige sa 10 asistencija, a mrežu je tresao šest puta. Upravo je spomenuti nogometaš ponovno bio prevaga plavih u nekoliko susreta nastavka prvenstva, te u Kupu protiv Borca. Zeba ima 28 godina, realno ima još priliku otići negdje u inozemstvo, napraviti još veću karijeru. U posljednjem prijelaznom roku je imao ponude iz Švicarske. Mnogi smatraju da svoj talent taj veznjak još nije na pravi način unovčio. Zeba je u karijeri nastupao za Olimpic, Brotnjo, Željezničar, Zrinjski, Maribor, Kamaz, Alaniu Vladikavkaz, a na kraju se ponovno vratio u Željezničar. Pomalo neočekivano, na drugom mjestu najvrednijih igrača Premijer lige je novi Travnikov vratar Denis Krklec (vrijedi 850.000 eura). Spomenuti vratar, igrajući za NK Varaždin prikupio je tek 7 prvoligaških utakmica, ali i šest susreta u kvalifikacijama za Europsku ligu. Stoper Sarajeva, 27-godišnji Sedin Torlak prema transfermarkt.de vrijedi 800.000 eura. On ove sezone igra svoj vjerojatno i najbolji nogomet u karijeri. Osim što je stup obrane i vođa svoje momčadi, ove je sezone dao i nekoliko golova, poput jedinog gola u gostovanju kod Slobode kada je njegova momčad slavila s minimalnih 1:0. Liberijac Patrick Gerhardt Nyema prvi je dio prvenstva u Željezničaru igrao na stoperu, sada u drugom dijelu lige ima novu ulogu u obrambenom dijelu veznog reda. Ovaj polivalentni igrač navodno vrijedi 600.000 eura. Ivan Sesar iz Sarajeva vrijedi 550.000 eura, a na 6. mjestu se nalazi Željezničarev Jadranko Bogičević s istom vrijednošću.

Mlade snage
Najmlađi nogometaš među 10 najvrednijih iz Premijer lige je Goran Zakarić. Od ove sezone nogometaš zagrebačkog Dinama na posudbi u Širokom Brijegu, 19-godišnji Goran Zakarić, ‘težak’ je pola milijuna eura. Šesti Sead Bučan vrijedi 475.000 eura. Ljestvicu 10 najvrednijih zatvaraju braća Adilović, vratar Adi Adilović vrijedi 450.000 eura, baš kao i njegov brat Edin, koji je trenutačno najbolji strijelac Premijer lige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije