leglo zmija u kući

Damir: Strah nas je! Kako ćemo spavati?

Damir: Strah nas je! Kako ćemo spavati?
24.06.2013.
u 09:21
Vatrogasac Šefik Sadiković otrovne zmije lovi štapom
Pogledaj originalni članak

Četvero djece iz obitelji Okić iz Drenovaca kod Velike Kladuše ne zna kako je imati u kući vodu i struju, televizor ili pak računalo. A sada su dobili još jedan problem: leglo zmija usred kuće! Mali Damir, odlikaš koji je završio 4 razreda škole i nema uvjeta za daljnje školanje prvi je primijetio otrovne zmije u kući.

Majka zatražila pomoć

- Prvo sam vidio dvije zmije, a onda 5-6. Otrčao sam do majke kako bi joj rekao. Strah me vratiti se u kuću i u njoj spavati - govori ovaj dječak, a vjerojatno isto osjećaju i njegovi troje braće i sestara. Oni sigurno neće još neko vrijeme spavati u ovoj kući. Zmije su još tu i nitko ne zna kako ih istjerati. Za njima sada traga vatrogasac Šefik Sadiković, koji se prvi pojavio na licu mjesta nakon što je majka Bekira zatražila pomoć.

- Prvo što sam primijetio u jednoj prostoriji je bio veliki broj zmijskih košuljica. Znači, radi se o leglu, a ne nekoj slučajnosti. Kuća je bez podova, sve je šuplje i ima veliki broj malih zmija - govori hrabri vatrogasac koji uhvaćene zmije skuplja u jednu bačvu. Treba napomenuti kako za skupljanje zmija koristi samo obične štapove jer nikakve druge opreme nema.

Institucije odmaraju

Centar za socijalni rad je obaviješten o ovom slučaju, ali nitko nije reagirao jer je vikend. U normalnim zemljama reakcija nadležnih institucija bi bila pitanje minute, ali u BiH je drugačije. Šefik Sadiković u obraćanju medijima traži da se žurno pokrene humanitarna akcija za djecu u obitelji Okić. - Zmije su još u potkrovlju kuće, možemo ih čuti čim uđemo unutra. Apeliram na sve da se pokrene akcija za ovu djecu i mi vatrogasci ćemo pomoći koliko možemo. Ta djeca ne znaju što je crtani film, računalo, Facebook i ja sam kao roditelj jako pogođen ovom situacijom - poručio je Sadiković koji i dalje traga za zmijama u okolini kuće obitelji Okić, te pokušava pomoći.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.