kako do pomirenja?

Dačić: Odnosi u regiji pogoršani su nakon presuda Haaškog suda

Foto: AFP/Pixsell
Dačić: Odnosi u regiji pogoršani su nakon presuda Haaškog suda
05.12.2012.
u 17:30
– Kako će doći pomirenje ako nismo spremni osuditi zločince? – pitao je srbijanski premijer Dačić
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD – Srbija će tijekom 2013. godine biti spremna za trajno rješenje pitanja Kosova – izjavio je to premijer Srbije Ivica Dačić poslije još jedne runde razgovora s predsjednikom Kosova Hashimom Thaçijem.

Dačić kaže da mnogi ljudi, čak i neki iz srbijanske vlade, ne razumiju situaciju u kojoj se Srbija nalazi kada je riječ o Kosovu. Najavio je i da će u idućim razgovorima s čelnicima Kosova, koji će biti održani sljedeće godine, Beograd nastojati ispuniti kriterije koje je EU zadao. Mišljenja je i da dosadašnji pregovori s Prištinom doprinose vidljivom napretku odnosa Beograda i Prištine kao i to da će se sljedeće godine otvoriti i neke političke teme. Upozorio je i na to da su odnosi u regiji pogoršani, a posebno, kako je rekao, s Hrvatskom nakon odluke Haaškog suda da oslobodi Antu Gotovinu i Mladena Markača, a onda i zapovjednika OVK Ramusha Haradinaja.

– Odluka Tribunala ne doprinosi opstanku principa da svi zločinci trebaju biti biti kažnjeni. Srbi su na Haaškom sudu osuđeni na ukupno više godina zatvora nego Nijemci tijekom procesa u Nürnbergu. Kako će doći pomirenje ako nismo spremni osuditi zločince? – rekao je Dačić.

>>Dačić: Ne dopustimo da se led proširi između Srbije i Hrvatske

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.