podgorica

Zbog nasilja na bazenu kažnjen s godinu i 10 mjeseci zatvora

Zbog nasilja na bazenu kažnjen s godinu i 10 mjeseci zatvora
22.01.2018.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Podgoričanin Radosav Gile Stanišić javio se na izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nasilja na podgoričkom bazenu u srpnju 2012. godine.

Stanišić je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora. Iz Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija neslužbeno je crnogorskim medijima rečeno kako je taj Podgoričanin prije tri dana došao odslužiti kaznu. Šestorica optuženih za nasilje na podgoričkom bazenu osuđena su na ukupno 11 godina i sedam mjeseci zatvora.

Prvostupanjsku presudu sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović potvrdio je Viši sud. Potvrđenom presudom Dražen Boričić osuđen je na tri i pol godine zatvora, Radosav Stanišić, Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Marko Šofranac na po godinu i deset mjeseci, a Aleksandar Boričić na devet mjeseci zatvora. Sudilo im se zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću te posjetitelju bazena Ivanu Aligrudiću. Prije izricanja jedinstvenih kazni zatvora sutkinja je Dražena Boričića osudila na po godinu dana zatvora za svako od četiri kaznena djela, Aleksandra Boričića na po četiri mjeseca zatvora za tri kaznena djela, a ostali su osuđeni na po godinu dana zatvora za po dva kaznena djela.

Njima se sudilo za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda Mijoviću, Vukčeviću i Aligrudiću. U incidentu na bazenu, Mijović i Vukčević zadobili su ozljede glave, a Aligrudić ozljedu ranije transplantirane rožnice. Sutkinja je istaknula kako su ostali više puta osuđivani, a da im je kao otežavajuću okolnost uzela i držanje tijekom kaznenog postupka.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.