Tužiteljstvo BiH

Optužnica za korupciju protiv dužnosnika UNO BiH

Optužnica za korupciju protiv dužnosnika UNO BiH
31.03.2017.
u 10:19
Pogledaj originalni članak

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Šefkije Dacića, rođenog 1959. godine u Sjenici, Republika Srbija, državljanina BiH i Republike Srbije.

Optuženi se tereti da je u od 20. studenog do 02. prosinca 2016. godine, na području Bosne i Hercegovine, u svojstvu državnog službenika Uprave za neizravno oporezivanje BiH - Regionalni centar Tuzla - vođe Carinskog referata graničnog prijelaza Karakaj, koristeći svojstvo službene osobe i mogućnosti svoje funkcije u institucijama BiH, zahtjevao i primio novac od jedne osobe kako bi mu dozvolio povratak vozila, za koje nije proveden carinski postupak prilikom uvoza u BiH.

U optužnici se navodi, da je optuženi u više navrata, od osobe kojoj je zbog carinskog prekršaja, oduzeto skupocjeno motorno vozilo 'porshe cayene', tražio i uzeo različite iznose novca, kako bi zlouporabio službeni položaj i pogodovao da se vozilo vrati iako je počinjen carinski prekršaj.

Tijekom provedene istrage Tužiteljstva BiH i SIPA-e, optuženi je uhićen nakon jednog od preuzimanja novca, te je prilikom pretresa novac pronađen.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. KZ-a BiH. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VA
Varesak
19:02 01.04.2017.

Jedan u nizu korumpiranih državnih službenika,bojim se da će od toga biti tresla se brda rodio se miš