Optužnica u SAD-u

Otac i kći iz BiH izazvali svađu političara

Otac i kći iz BiH izazvali svađu političara
03.08.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Nakon višemjesečne istrage, Sakib Kajtezović (45) i njegova kći Ilderina (24) iz BiH optuženi su za pronevjeru 100.000 dolara iz kompanije Kentwood Trucking Company u Michiganu, kao i za lažne račune i transakcije u vrijednosti od 750.000 dolara, piše Večernji list BiH.

Reakcija konzervativaca

To i ne bi bila neka osobita vijest da njihov slučaj nije privukao pozornost javnosti u Americi, i to nakon jučerašnje reakcije konzervativne republikanke Ann Coulter koja u žestokoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji podržava Donalda Trampa u njegovoj kandidaturi, piše Freep.com. “Izbjeglice samo nastavljaju donositi blagoslove u Ameriku”, napisala je Ann Coulter na Twitteru, čija je, valjda neskrivena ironija, izazvala brojne komentare suparničke strane i samih “novopečenih” izbjeglica. Inače, sudac je odlučio da računovođa Sakib Kajtezović i njegova kći Ilderina, koja je radila kao direktorica sigurnosti i pomoćnica upravitelja transportne tvrtke, budu zadržani pod jamčevinom od milijun dolara zbog rizika od bijega.

Iz sudskog spisa

U sudskim spisima navodi se da su ovo kazneno djelo činili u razdoblju od 4 mjeseca u 2015., a sada im prijeti zatvorska kazna od 20 godina. Terete se i za računalnu prijevaru, a suđenje počinje u četvrtak.

Podsjetimo, ocu i kćeri spočitava se da su podigli kredit od 100.000 dolara uime špediterske tvrtke u kojoj su radili, a novac zadržali za sebe, pa su vršili lažne kupovine kreditnim karticama i podnijeli lažne prijave od računovodstvene tvrtke u iznosu od 750.000 dolara. Sakib je u SAD stigao prije 19 godina i živi na Burton Knoll Ct. SE. On je sucu naveo da je samozaposleni privatnik, pokazujući sudske evidencije, te se branio šutnjom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.