Optužnica u SAD-u

Otac i kći iz BiH izazvali svađu političara

03.08.2016.
u 09:00

Nakon višemjesečne istrage, Sakib Kajtezović (45) i njegova kći Ilderina (24) iz BiH optuženi su za pronevjeru 100.000 dolara iz kompanije Kentwood Trucking Company u Michiganu, kao i za lažne račune i transakcije u vrijednosti od 750.000 dolara, piše Večernji list BiH.

Reakcija konzervativaca

To i ne bi bila neka osobita vijest da njihov slučaj nije privukao pozornost javnosti u Americi, i to nakon jučerašnje reakcije konzervativne republikanke Ann Coulter koja u žestokoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji podržava Donalda Trampa u njegovoj kandidaturi, piše Freep.com. “Izbjeglice samo nastavljaju donositi blagoslove u Ameriku”, napisala je Ann Coulter na Twitteru, čija je, valjda neskrivena ironija, izazvala brojne komentare suparničke strane i samih “novopečenih” izbjeglica. Inače, sudac je odlučio da računovođa Sakib Kajtezović i njegova kći Ilderina, koja je radila kao direktorica sigurnosti i pomoćnica upravitelja transportne tvrtke, budu zadržani pod jamčevinom od milijun dolara zbog rizika od bijega.

Iz sudskog spisa

U sudskim spisima navodi se da su ovo kazneno djelo činili u razdoblju od 4 mjeseca u 2015., a sada im prijeti zatvorska kazna od 20 godina. Terete se i za računalnu prijevaru, a suđenje počinje u četvrtak.

Podsjetimo, ocu i kćeri spočitava se da su podigli kredit od 100.000 dolara uime špediterske tvrtke u kojoj su radili, a novac zadržali za sebe, pa su vršili lažne kupovine kreditnim karticama i podnijeli lažne prijave od računovodstvene tvrtke u iznosu od 750.000 dolara. Sakib je u SAD stigao prije 19 godina i živi na Burton Knoll Ct. SE. On je sucu naveo da je samozaposleni privatnik, pokazujući sudske evidencije, te se branio šutnjom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije