nesreća na gradilištu u središtu općine

Dva radnika poginula u Uskoplju, zatrpala ih zemlja

Dva radnika poginula u Uskoplju, zatrpala ih zemlja
09.11.2018.
u 08:00
Radnici mostarske tvrtke “Tojaga” živote su izgubili tijekom urušavanja i zatrpavanja prilikom izvođenja radova na kanalizacijskoj mreži
Pogledaj originalni članak

 

Crni niz nesreća na gradilištima diljem Bosne i Hercegovine, a kojima smo nerijetko svjedoci u posljednje vrijeme, nažalost nastavljen je u srijedu navečer u Uskoplju gdje su život izgubila dva djelatnika tijekom izvođenja građevinskih radova.

Kako smo saznali od glasnogovornika MUP-a općine Gornji Vakuf/Uskoplje, dana 7. studenoga 2018. godine u 17 sati policijska postaja u Uskoplju zaprimila je prijavu o nesreći koja se dogodila u Gradskoj ulici.

Kako su obaviješteni policijski djelatnici, koji su odmah po primitku prijave izašli na mjesto događaja, negdje oko 16 sati došlo je do urušavanja i zatrpavanja dvojice djelatnika na gradilištu prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacijske mreže u središtu Uskoplja u blizini crkve.

Djelatnici MUP-a, koji su izašli na mjesto događaja ove strašne nesreće, pridružili su se u pružanju prve pomoći stradalima, koji su hitno prevezeni u bolnicu gdje im je liječnik konstatirao smrt. Tijela su uspjeli izvući tek oko 17.30 sati. Potvrdili su jučer iz MUP-a da su smrtno stradali Č. Đ. (1972.) i T. S. (1995.) radnici mostarske građevinske tvrtke “Tojaga”.

Kasnije je potvrđeno i to kako je riječ o Sulejmanu Topiću (23) iz Gornjeg Vakufa i Dževadu Čorbadžiću (46), koji živi u Mostaru, a podrijetlom je iz Prozora.

Djelatnici policijske postaje Uskoplje, u suradnji s nadležnim agencijama i Tužiteljstvom, intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti ove nesreće koja je odnijela dva života. Iz Tužiteljstva je u povodu toga naloženo da se izvrše sve potrebne očevidne radnje, kao i obdukcija tijela nesretno stradalih djelatnika tvrtke “Tojaga” iz Mostara. Nažalost, ovo je još jedna u nizu tragedija koje su se dogodile na gradilištima u BiH, a koje su jako učestale u posljednje vrijeme. Podsjetimo kako je u kolovozu radeći na presi stradao djelatnik u jednoj mostarskoj tvrtci.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.