PROJEKT

Ćorluke u gradnju Staračkog doma ulažu 6 mil. KM

Foto: VL FOTO
Ćorluke u gradnju Staračkog doma ulažu 6 mil. KM
29.03.2011.
u 09:00
Na Gomilicama, pored grudske crkve, smjestit će se novi Starački dom
Pogledaj originalni članak

Šetnice, terase pune cvijeća, vrtovi, razgovori i prijateljevanja bit će kutak starijim osobama. Na Gomilicama, pored grudske crkve, Starački dom građen po ‘svjetskim’ običajima. U njega će Marija Ćorluka uložiti šest milijuna KM.

Šetnice, terase, vrtovi...

Marija je, inače, medicinski radnik i dobro je spoznala što znači brinuti se o starijim, kojima su djeca negdje daleko u svijetu. - Starima je samoća prijateljica. Ovaj Starački dom bit će otvoren Gruđanima i cijeloj regiji. O detaljima nam je govorio Marijin suprug Petar Ćorluka, poznati gospodarstvenik i vlasnik Violete. Starački dom bit će otvoren za Božić. - Tražeći iskustva u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Italiji, u ovom domu želimo stvoriti sve sadržaje - brigu, njegu, kompletan život za starije. U Staračkom domu na Gomilicama bit će 130 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i za one koji mogu odvojiti novac za apartman, pojašnjava Petar. Ogorčeni su trenutačnim stanjem u BiH i RH gdje su starački domovi u biti prenamijenjeni od nekih ranijih prostora, mjesecima i godinama čeka se na red, a o sadržajima ne žele ni govoriti.

Novi pogled u domu

U sklopu doma su predviđena dva velika lifta u koje može stati krevet i svi potrebni sadržaji, liječničke usluge 24 sata, tu su i frizeri, krojači, odnosno sve što je potrebno, bit će osigurano. Kako je pojašnjeno, medicinske sestre će uvijek biti uz korisnike doma, a hrana prilagođena trenutnom zdravstvenom stanju. Tu su i šetnice, priroda, vrtovi u kojima će sami raditi. Nikako ne smijemo zaboraviti za ručne radove starica. Radionice će biti otvorene, a tu su i dnevni boravci s kaminima, instalacije koje su uvijek nadohvat starijim osobama kako bi pozvali liječnika ili sestre. Tu su i reumatske kade, masaže, fizijatri...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.