Boks

Briggs teturao ringom nakon što ga je Vitalij Kličko pretukao i obranio WBC naslov

Foto: Reuters
Briggs teturao ringom nakon što ga je Vitalij Kličko pretukao i obranio WBC naslov
17.10.2010.
u 01:03
Shannon “The Cannon” Briggs (38) nova je žrtva braće Kličko. U svojoj petoj uzastopnoj obrani pojasa svjetskog prvaka po WBC verziji, Vitalij Kličko (39) utišao je “Top iz Brooklyna”.
Pogledaj originalni članak

Visoki Ukrajinac školski je pretukao svjetskog rekordera po broju pobjeda nokautom u prvoj rundi (30), ali nije podebljao svoj rekord – najveći postotak pobjeda prekidom (41 pobjeda, 38 nokautom).

 

U meču održanom u prepunoj O2 Areni u Hamburgu (15.000), uz spektakularnu produkciju, spektakularnog boksa nismo vidjeli jer za spektakl su potrebna dvojica. A Vitalij Kličko doslovno se poigravao s američkim teškašem. Moćne psihe i samokontrole, svjetski je prvak boksao dovoljno oprezno da ne naleti na kakav zalutali metak, ali i dovoljno ubojito da dominira. Briggs je imao 20 kg mišića viška, sa 120 kg bio je prespor, pa je postao još jedan od onih koji je Vitaliju ušao u ring samo da bi zaradio novac, ali ne i poštovanje boksačkih znalaca. Kličko je suparnika razbio desnim direktima, a nevjerojatno je što je Briggs istrpio u 10. i 12. rundi. Teturao je ringom i srčano primao udarce nastojeći ostati na nogama, u čemu je i uspio, no nakon ovakvih batina zacijelo ga čeka zabrana boksanja na neko vrijeme.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.