NASILJE

Bombaški obračun u Š. Brijegu

Foto: Braco Selimović
Bombaški obračun u Š. Brijegu
19.11.2010.
u 10:29
Nije bilo izravnih svjedoka pa se o motivima sukoba još nagađa. Policija provodi istragu
Pogledaj originalni članak

Dvojica Dobričana malo prije jučerašnjeg mraka ozlijeđena su u eksploziji ručne bombe kašikare. Aktiviranju bombe prethodila je žustra svađa između 26-godišnjeg Borisa Bošnjaka i dvanaest godina starijeg Ivana Marušića, koji je navodno najposlije i povukao osigurač.

Iako ju je bacio desetak metara od Bošnjaka, ipak se dogodilo dvostuko ranjavanje. Dva gelera su pogodila Bošnjaka, koji je zadobio teške ozljede, dok je jedan zadesio i 38-godišnjeg ‘bombaša’. “Nije bilo izravnih svjedoka pa se o motivima sukoba još nagađa. Inspektori ih još nisu stigli ispitati. Sreli su se na sporednom lokalnom putu i posvađali, vjerojatno zbog nekih svojih ranijih nesuglasica. Istraga bi trebala pokazati o čemu se doista radilo”- kažu mještani Dobriča, uz cestu Široki Brijeg - Mostar, koji su tek čuli detonaciju.

Inače, dvojica aktera bombaškog obračuna od ranije nisu poznata policiji. Naložen je pretres kuće Marušića zbog mogućeg posjedovanja ilegalnog naoružanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
mozel
14:42 19.11.2010.

Ovo nije bio slucaj,odkuda Marusicu bomba,bomba nije jabuka koju je slucajno trebao da pojede.Bombu je nosio namjerno da ubije ili ovoga sto je i pokusao ili pak nekoga drugoga.Za ovakvu radnju treba da mu se izrece rigorozna kazna za primjer drugima.