Široki Brijeg

Bez stručnog usavršavanja nema ni uistinu kvalitetne nastave

Foto: VL FOTO
Bez stručnog usavršavanja nema ni uistinu kvalitetne nastave
21.05.2012.
u 10:25
Na skupu kojem je nazočio veliki broj prosvjetnih djelatnika o značaju Agencije za odgoj i obrazovanje govorio je njen ravnatelj Vinko Filipović
Pogledaj originalni članak

U prostorijama Zavoda Svete obitelji u Širokom Brijegu, a u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije održan je stručni skup za učitelje, stručne suradnike i ravnatelje Zapadnohercegovačke županije. Skupu je nazočilo i tridesetak obrazovnih djelatnika iz središnje Bosne. Tijekom cjelodnevnog programa sudionici skupa upoznati su sa smjernicama u promišljanju odgojno-obrazovnog procesa usmjerenog na učenika, novim kompetencijama učitelja, temeljnim kompetencijama učenika, načelima, modelima i strukturom nacionalnog kurikuluma. Obrađeno je nekoliko tema, a skup je otvorila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Helena Lončar koja je istaknula značaj stručnog usavršavanja, te dodala.

- Nema kvalitetnog školstva bez ljudi koji se svakodnevno obrazuju i rade na svom stručnom usavršavanju. Nastojat ćemo ovakav oblik rada daljnje unaprijeđivati kako bi smo dobili kvalitetnije obrazovne djelatnike, pa tako i kvalitetnije školstvo - kazala je ministrica Helena Lončar. Uz ministricu Lončar, programu stručnog usavršavanja nazočio je i Jozo Jurina, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.

Na skupu kojem je nazočio veliki broj prosvjetnih djelatnika o značaju Agencije za odgoj i obrazovanje govorio je njen ravnatelj Vinko Filipović. Sudionici su upoznati s njenim temeljnim poslovima i zadaćama iz djelokruga njihovog rada. Filipović je istaknuo kako mu je drago zbog suradnje.

Vlade Dragun koji je u Široki Brijeg stigao iz Splita je govorio o odnosima s javnošću u školstvu, te istaknuo značaj uspostave kvalitetnih odnosa svih sudionika obrazovno-odgojnog procesa. Darko Tot, socijalni pedagog, govorio je o velikoj ulozi odgojno-obrazovnih institucija u prevenciji rizičnih oblika ponašanja kod djece i mladeži.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.