uskrsni urbi et orbi

Benedikt XVI.: Neka narodi Bliskog istoka surađuju radi općeg dobra

Foto: 'OSSERVATORE ROMANO'
Benedikt XVI.: Neka narodi Bliskog istoka surađuju radi općeg dobra
09.04.2012.
u 13:38
Papa je ohrabrio irački narod na putu stabilnosti i razvoja, te poželio da Izraelci i Palestinci hrabro obnove mirovne pregovore
Pogledaj originalni članak

Benedikt XVI. pohodit će Libanon od 14. do 16. rujna ove godine, zajednički su obznanili predsjedništvo libanonske Republike i Libanonska katolička biskupska konferencija. Papa će pohoditi Libanon u povodu objavljivanja apostolske pobudnice poslije sinoda o Srednjem istoku održanog u Vatikanu od 10. do 24. listopada 2010. Posjet Benedikta XVI. toj srednjoistočnoj državi zaključit će se svečanom misom u Bejrutu.

Glavni dio papine uskršnje poruke odnosio se na stanje na Srednjem istoku.

Tijekom uskršnjeg obraćanja Gradu i svijetu (Urbi et Orbi) na trgu sv. Petra, papa je poželio mir narodima napaćenim ratom, te pozvao na ponovni početak pregovora između Palestinaca i Izraelaca.

Neka uskrsli Krist ulije nadu Bliskom istoku, da svi narodi te regije surađuju radi općeg dobra i poštivanja ljudskih prava, da u Siriji prestane prolijevanje krvi i da se bez odgode krene putem poštivanja, dijaloga, pomirbe, kao što želi međunarodna zajednica, da brojne izbjeglice, kojima je potrebna humanitarna pomoć, nađu prihvat i solidarnost, poručio je Benedikt XVI.

Papa je ohrabrio irački narod na putu stabilnosti i razvoja, te poželio da Izraelci i Palestinci hrabro obnove mirovne pregovore. Podupro je kršćanske zajednice na afričkom kontinentu, koji se suočavaju s teškoćama. Na koncu je po tradiciji papa na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome, čestitao Uskrs.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.