Tragedija

Bacao kamenčiće s broda, okliznuo se i pao u hladni Dunav

Foto: VL foto
Bacao kamenčiće s broda, okliznuo se i pao u hladni Dunav
10.05.2010.
u 09:57
Shrvana obitelj kaže kako Marin Matin nigdje nije otišao bez dozvole roditelja. Dječja igra, završila je tragično
Pogledaj originalni članak

Marin nikada nigdje nije otišao bez dozvole roditelja. Ovo je bio prvi put i na žalost zadnji – kaže neutješna obitelj Marina Matina (10) iz Vukovara koji se u petak utopio u hladnim i opasnim vodama Dunava. Obitelj kaže da je Marin, zajedno s prijateljem, u petak poslijepodne otišao do Dunava, kod nekadašnjeg Doma tehnike, gdje su se igrali.

Skočio u vodu

U dječjoj igri, koja će se pokazati tragičnom, mališani su se popeli na radni brod koji je privezan uz obalu i koristi se za popravak betonskog nasipa. Bacali su s njega kamenčiće u Dunav. U jednom trenutku Marin se okliznuo i pao u hladni Dunav, a kako se moglo čuti od okupljenih građana nesretni dječak je jednom uspio izroniti poslije čega se više nije pojavljivao na površini Dunava. Prijatelj s kojim je došao na Dunav počeo je dozivati pomoć, ali kako će se ubrzo pokazati – za sve je već bilo kasno.

– Kada sam ga čuo, odmah sam dotrčao i skočio u vodu. Počeo sam tražiti dijete, ali ga nigdje nisam vidio. Dunav je ovdje vrlo mutan i već dubok te je mogao biti svagdje – rekao je Vlado Knezović. Od trenutka pada u vodu pa dok tijelo dječaka nisu našli ronioci iz specijalne policijske postrojbe u Osijeku prošla su tri sata tijekom kojih su se roditelji i obitelj Marina Matina nadali ipak sretnom završetku.

Prikupili novac

– Učenici njegovog 3.a razreda zajedno s razrednicom Ružicom Sabo doći će danas u 13 sati na pokop na Novom groblju u Vukovaru. Bit će odjeveni u nošnje jer je Marin bio član školskog folklornog društva. Svaki učenik donijet će bijelu ružu kao posljednji pozdrav .

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.