izvor problema

Ahmadinejad: Vrijeme diktature NATO-a i SAD-a je prošlo

Foto: 'ENRIQUE DE LA OSA'
Ahmadinejad: Vrijeme diktature NATO-a i SAD-a je prošlo
26.03.2012.
u 11:19
Iran smatra da zemlje članice NATO-a svoje pothvate organiziraju kako bi oživjele kolonijalizam
Pogledaj originalni članak

SAD više ne može uređivati politiku ostatka svijeta, a odnosi NATO-a i Pakistana postat će još nestabilniji, smatra iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad.

– NATO i SAD trebali bi promijeniti svoju politiku jer je vrijeme kada su oni diktirali svoje uvjet svijetu prošlo – kazao je Ahmadinejad u govoru na konferenciji o afganistanskoj ekonomiji u glavnom gradu susjednog Tadžikistana.

Iranski predsjednik pozvao je inozemne vojne snage na neposredno povlačenje iz Afganistana, donosi Reuters, te prozvao zemlje članice NATO-a za probleme u svijetu tvrdeći da svoje pothvate organiziraju kako bi oživjeli kolonijalizam.

– Članice NATO-a, posebice SAD, izvor su problema. U Afganistan su ušli pod izlikom borbe protiv terorizma i tom istom izlikom koriste se kako bi utjecali na Indiju, Rusiju i Kinu – tvrdi Ahmadinejad.

Američko izaslanstvo predvođeno pomoćnikom državnog tajnika za južnu i središnju Aziju Robertom Blakeom napustilo je konferenciju kada je Ahmadinejad izašao za govornicu, a u dvoranu u kojoj se održava konferencija vratili su se po završetku govora iranskog predsjednika.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MM
mad max
20:41 26.03.2012.

Ovaj uvik nesto priti,nista ne radi i ne ispunjava samo melje i tepljezga!