Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Ahmadinejad: Vrijeme diktature NATO-a i SAD-a je prošlo

Iran smatra da zemlje članice NATO-a svoje pothvate organiziraju kako bi oživjele kolonijalizam
26. ožujka 2012. u 11:19 1 komentara 1 prikaza
'Iran\'s President Mahmoud Ahmadinejad addresses the audience during a conference at the University of Havana January 11, 2012. Ahmadinejad arrived in Havana on Wednesday for a one-day visit amid heig
Foto: 'ENRIQUE DE LA OSA'

SAD više ne može uređivati politiku ostatka svijeta, a odnosi NATO-a i Pakistana postat će još nestabilniji, smatra iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad.

– NATO i SAD trebali bi promijeniti svoju politiku jer je vrijeme kada su oni diktirali svoje uvjet svijetu prošlo – kazao je Ahmadinejad u govoru na konferenciji o afganistanskoj ekonomiji u glavnom gradu susjednog Tadžikistana.

Iranski predsjednik pozvao je inozemne vojne snage na neposredno povlačenje iz Afganistana, donosi Reuters, te prozvao zemlje članice NATO-a za probleme u svijetu tvrdeći da svoje pothvate organiziraju kako bi oživjeli kolonijalizam.

– Članice NATO-a, posebice SAD, izvor su problema. U Afganistan su ušli pod izlikom borbe protiv terorizma i tom istom izlikom koriste se kako bi utjecali na Indiju, Rusiju i Kinu – tvrdi Ahmadinejad.

Američko izaslanstvo predvođeno pomoćnikom državnog tajnika za južnu i središnju Aziju Robertom Blakeom napustilo je konferenciju kada je Ahmadinejad izašao za govornicu, a u dvoranu u kojoj se održava konferencija vratili su se po završetku govora iranskog predsjednika.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • mad max:

    Ovaj uvik nesto priti,nista ne radi i ne ispunjava samo melje i tepljezga!