ISPOVIJEST

Adis: Spavao sam i ničega se ne sjećam

Adis: Spavao sam i ničega se ne sjećam
17.10.2013.
u 09:00
Vraćajući se s utakmice, poginula tri mladića, Adis je preživio. U bolnici u Poljskoj je saznao da njegovih prijatelja nema
Pogledaj originalni članak

Trojica navijača BiH koji su se vraćali s utakmice u Litvi poginula su rano jučer ujutro u poljskom gradu Lomža, 150 km udaljenom od Varšave. Jedan navijač je ozlijeđen i smješten u tamošnju bolnicu, izvijestio je Poljski radio. Neslužbeno se doznaje da se renault megane sudario s kamionom. Trojica navijača koja su poginula su: Hasib Mahmić Bibo - vođa Ljuti Krajisnici FAN team BiH, te Vildan Pehlić i Almir Kasumović. Preživjeli mladić je Adis Ćoralić, koji je izvan životne opasnosti i hospitaliziran u Poljskoj. Kako javlja agencija Anadolija, ozlijeđeni Adis Ćoralić (26) iz Cazina trenutno se nalazi u bolnici u Lomži. 

Adis se s trojicom kolega vraćao s utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. koju je bh. reprezentacija igrala s Litvom u Kaunasu. “Krenuli smo iz Kaunasa oko 23:30 sati, jer smo čekali da se malo raziđe gužva nakon utakmice. Ja sam spavao u autu i ničega se ne sjećam. Tek kad sam došao u bolnicu, rekli su mi što se dogodilo“, rekao je Ćoralić u razgovoru s ekipom Anadolije koja ga je danas posjetila u bolnici u Poljskoj. Adisovi roditelji će doći u Poljsku danas. U međuvremenu, kako saznajemo, s Adisom je u kontakt stupila veleposlanica BiH u Republici Poljskoj Koviljka Špirić, koja će ga također danas posjetiti.

Poljski mediji su prenijeli da se vozilo u kojem su se nalazili navijači BiH renault megane sudarilo s kamionom pri povratku iz Kaunasa. Preživjeli Adis kazao je da se ne sjeća nesreće, jer je spavao, te da nije siguran je su li oni udarili u kamion ili kamion u njih.

Liječnik u bolnici u Lomži dr. Marek Raszczyk kazao je u razgovoru s ekipom Anadolije da je Adis dobro, ali da će morati uraditi operaciju pomjeranja jednog ligamenta, jer je u nesreći slomio ruku i jedno rebro.

“Još uvijek nije sigurno hoće li se operacija raditi u Poljskoj ili u BiH. Adis je dobro, svjestan je svega, odnosno činjenice da su mu poginuli prijatelji”, izjavio je Raszczyk. Ćoralić je istakao kako bi se što prije volio vratiti u BiH dodavši da želi da bude operiran u BiH. Obitelji poginulih navijača su također obaviještene o nesreći. U poljskoj policiji i bolnici, u skladu s tamošnjom praksom, odbili su službeno medijima priopćiti imena trojice smrtno stradalih mladića, čije obitelji također danas trebaju doputovati kako bi transportirali tijela.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.