Dimitar Berbatov

A Alex Ferguson htio otkazati Bugarinu...

Foto: 'NIGEL RODDIS'
A Alex Ferguson htio otkazati Bugarinu...
29.11.2010.
u 11:34
S pet pogodaka Blackburnu iskusni napadač postavio je Manchester na vrh Premiershipa. S 11 pogodaka na vrhu ljestvice strijelaca. U dvije utakmice zabio je osam pogodaka...
Pogledaj originalni članak

Prije samo dva dana Alex Ferguson mu je rekao: "Dajem ti još šest mjeseci da napokon pokažeš što znaš".

Danas je Dimitar Berbatov u bitno drukčijoj situaciji. Bugarski napadač zabio je pet pogodaka u pobjedi Manchester Uniteda nad Blackburnom (7:1). U povijesti Premiershipa samo se još trojica igrača mogu pohvaliti takvim učinkom - Andy Cole, Alan Shearer i Jermain Defoe.

Post trajao 10 utakmica

Bugarin je od dolaska u Manchester bio predmet brojnih kritika i podcjenjivanja i u sjeni Waynea Rooneya, no prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca s 11 pogodaka u 15 kola ušutkalo je kritičare. A zadnji put zabio je prije dva i pol mjeseca u srazu s Liverpoolom. Bilo je to 19. rujna, kada je zabio sva tri pogotka u 3:2 pobjedi. Post je trajao deset utakmica.

- Previše je vremena prošlo od te utakmice. Noćima nisam mogao spavati jer svi stalno traže od napadača da postiže pogotke. Strašan je to pritisak - rekao je napadač koji je svoju momčad ustoličio na vrhu engleskog prvenstva. Prvi put ove sezone Manchester je na vrhu ljestvice.

A zadnji put Manchester je zabio sedam pogodaka prije tri godine.

- S obzirom na to kakvu momčad imamo, uvjeren sam da ćemo i ostati na vrhu, bez obzira na to što je kraj prvenstva još daleko.

Što je Berbatova pretvorilo iz potpunog promašaja u veliku zvijezdu - pitaju se na Otoku.

Oni koji poznaju situaciju u Manchesteru kažu kako je Alex Ferguson glavni razlog. Majstorskim psihološkim pristupom škotski stručnjak umirio je bijes Dimitra Berbatova.

Sir Alex ostvario ciljeve

- Kada napadač ne zabija, razmišlja o tome kako ne radi svoj posao kako valja. Za Dimitra me nije strah. Ostvarili smo dva osnovna cilja u ovoj godini. Izborili smo drugi krug Lige prvaka i u vrhu smo Premiershipa. To je najvažnije - rekao je Ferguson.

Već 23 utakmice ne znaju za poraz, a sad su počeli i igrati, pišu engleski mediji. Pitanje je može li Berbatov tako dobro igrati u kontinuitetu. Do sada mu to od dolaska u Manchester United nije uspijevalo.

- Velika je čast što sam ušao u povijest s ovih pet pogodaka. Zadnji put mi je to uspjelo još dok sam igrao u Bugarskoj - istaknuo je Bugarin.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.