Dimitar Berbatov

A Alex Ferguson htio otkazati Bugarinu...

'Manchester United\'s Dimitar Berbatov (L) shoots to score his fourth goal against Blackburn Rovers during their English Premier League soccer match in Manchester, northern England November 27, 2010.
'NIGEL RODDIS'
29.11.2010.
u 11:34

S pet pogodaka Blackburnu iskusni napadač postavio je Manchester na vrh Premiershipa. S 11 pogodaka na vrhu ljestvice strijelaca. U dvije utakmice zabio je osam pogodaka...

Prije samo dva dana Alex Ferguson mu je rekao: "Dajem ti još šest mjeseci da napokon pokažeš što znaš".

Danas je Dimitar Berbatov u bitno drukčijoj situaciji. Bugarski napadač zabio je pet pogodaka u pobjedi Manchester Uniteda nad Blackburnom (7:1). U povijesti Premiershipa samo se još trojica igrača mogu pohvaliti takvim učinkom - Andy Cole, Alan Shearer i Jermain Defoe.

Post trajao 10 utakmica

Bugarin je od dolaska u Manchester bio predmet brojnih kritika i podcjenjivanja i u sjeni Waynea Rooneya, no prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca s 11 pogodaka u 15 kola ušutkalo je kritičare. A zadnji put zabio je prije dva i pol mjeseca u srazu s Liverpoolom. Bilo je to 19. rujna, kada je zabio sva tri pogotka u 3:2 pobjedi. Post je trajao deset utakmica.

- Previše je vremena prošlo od te utakmice. Noćima nisam mogao spavati jer svi stalno traže od napadača da postiže pogotke. Strašan je to pritisak - rekao je napadač koji je svoju momčad ustoličio na vrhu engleskog prvenstva. Prvi put ove sezone Manchester je na vrhu ljestvice.

A zadnji put Manchester je zabio sedam pogodaka prije tri godine.

- S obzirom na to kakvu momčad imamo, uvjeren sam da ćemo i ostati na vrhu, bez obzira na to što je kraj prvenstva još daleko.

Što je Berbatova pretvorilo iz potpunog promašaja u veliku zvijezdu - pitaju se na Otoku.

Oni koji poznaju situaciju u Manchesteru kažu kako je Alex Ferguson glavni razlog. Majstorskim psihološkim pristupom škotski stručnjak umirio je bijes Dimitra Berbatova.

Sir Alex ostvario ciljeve

- Kada napadač ne zabija, razmišlja o tome kako ne radi svoj posao kako valja. Za Dimitra me nije strah. Ostvarili smo dva osnovna cilja u ovoj godini. Izborili smo drugi krug Lige prvaka i u vrhu smo Premiershipa. To je najvažnije - rekao je Ferguson.

Već 23 utakmice ne znaju za poraz, a sad su počeli i igrati, pišu engleski mediji. Pitanje je može li Berbatov tako dobro igrati u kontinuitetu. Do sada mu to od dolaska u Manchester United nije uspijevalo.

- Velika je čast što sam ušao u povijest s ovih pet pogodaka. Zadnji put mi je to uspjelo još dok sam igrao u Bugarskoj - istaknuo je Bugarin.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije