Projekt

Amerikanci i NATO u misiji obnove

Škola
Frano Matić
25.06.2012.
u 10:18

Počeo vrijedan projekt obnove Osnovne škole Vladimira Pavlovića

Nakon završetka nastave u i oko Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini ovih je dana jako živo.

Zamjena otvora

Umjesto učenika škola sada ugošćuje građevinske radnike koji su počeli s projektom obnove ovog školskog objekta. Riječ je o projektu obnove fasade na školskoj zgradi i školskoj sportskoj dvorani, kao i izmjeni otvora, a na kraju i sanaciji školskog sanitarnog čvora. Iza ovog projekta stoji ured NATO-a za Europu, a u obnovu škole u Čapljini uključeni su i pripadnici američke vojske koji su nedavno sudjelovali i na velikoj međunarodnoj civilno-vojnoj vježbi “Zajednički otpor 2012.” u Čapljini i Bileći. Ovo je i prvi ozbiljniji projekt obnove čapljinske škole još od njezine izgradnje pa su stoga i sve ove aktivnosti dobile na važnosti. “I ja sam bio učenik ove škole i ne pamtim da se otada do danas išta radilo na fasadi i otvorima, a da ne govorim o sanitarnom čvoru. Ovo je vrijedna stvar jer će naša škola na kraju imati bolju toplinsku izolaciju te će to po završetku radova biti i najljepša zgrada u gradu. Radovi bi trebali biti gotovi i prije početka nove školske godine pa će učenici imati bolje uvjete. Hvala donatorima i izvođačima radova koji sve aktivnosti odrađuju u suradnji s Općinom Čapljina - rekao nam je ravnatelj OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina Zoran Bukmir dok su radnici dopremali materijal i opremu za rad pa se odmah i krenulo sa skidanjem starog sloja fasade na ovoj školskoj zgradi. Tako će pripadnici američke vojske nakon vojnih vježbi sada neko vrijeme biti uključeni i u građevinske radove te tako iz Čapljine u svoju zemlju ponijeti lijepe i “radne” uspomene.

Velika škola

I građani Čapljine pozdravljaju ovaj projekt obnove škole u Čapljini, a neki istiću kako je ovo trebalo raditi i ranije jer je ovo ipak jedna od najstarijih i po broju učenika najvećih osnovnih škola u BiH. Razgovori o obnovi škole Vladimira Pavlovića Čapljina počeli su prije godinu dana, a ovog ljeta i starta taj vrijedan građevinski projekt koji bi trebao rezultirati novim izgledom škole i boljim uvjetima za nastavu pri čemu se posebno misli na toplinsku izolaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?