živi u prošlosti

Američki predsjednik u knjigu dojmova napisao krivu godinu

obama napisao krivu godinu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.05.2011.
u 09:25

Za posjeta Westiminster Abbeyu ispod potpisa napisao je 24. svibnja 2008. vraćajući se unatrag tri godine, u vrijeme kada je izabran ua predsjenika SAD-a.

Američki predsjednik Barack Obama napravio je pravi gaf potpisujući se jučer u knjigu dojmova u londonskom Westminster Abbeyu. Umjesto da ispod paragrafa stavi datum s pripadajućom 2011. godinom, Obama je napisao "24. svibnja 2008.", vraćajući se čak tri godine unazad.

Da stvar bude zanimljivija, očevici govore kako je Obama upitao nekog od prisutnih koja je godina, no ipak je uspio napisati pogrešnu, prenosi  The Tefegraph.

Ipak, nije mu za zamjeriti. 2008. godina vjerojatno mu je posebno draga jer je upravo te godine izabran za predsjedniaka SAD-a.

Pogrešno napisan datum nije uočila ni njegova supruga Michelle Obama koja mu pravi društvo za posjeta Velikoj Britaniji. Predsjednički par tako se susreo i s novopečenim kraljevskim mladencima Williamom i Kate,  te kraljicom Elizabethom II.

S britanskim premijerom Davidom Cameronom odigrao je partiju stolnog tenisa, a kasnije su prešli na ozbiljnije teme i razmijenili stavove o svjetskoj ekonomiji i stanju u arapskim zemljama.

Obama se prije Ujedinjenog Kraljevstva zaustavio i u Irskoj, a tijekom šestodnevne turneje po Europi posjetit će i Francusku gdje će se susresti s čelnicima osam zemalja, te na kraju završiti obilazak u Poljskoj.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije