SKITAM SE I SNIMAM

Alkalaj ove godine obišao četiri kontinenta na račun građana

Alkalaj
AFP
12.04.2011.
u 09:32

Iako je protekle četiri godine više bio u inozemstvu nego u domovini, Alkalaj posljednjih mjeseci ruši sve rekorde

Još uvijek aktualni ministar vanjskih poslova BiH ne posustaje s putovanjima po svijetu, usprkos kritikama. Očito je da Sven Alkalaj koristi tehnički mandat kako bi o državnom trošku zadovoljio turističku znatiželju.

Više vani nego u BiH

Iako je i protekle četiri godine više bio u inozemstvu, nego u domovini, ministar Alklalaj posljednjih mjeseci ruši sve rekorde. Prema informacijama kojima nas svakodnevno zasipaju iz njegova ureda, šef bh. diplomacije boravio je prije nekoliko dana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a od početka ove godine po dva puta je posjetio SAD i Austriju te po jednom u Belgiji, Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu i Azerbejdžanu, dok se pred sam istek prošle godine vratio s Cipra.

Prije nedavnog odlaska u Abu Dhabi, šef bh. diplomacije je proveo nekoliko dana u „radnom posjetu“ Bruxellesu, gdje je imao susrete s predstavnicima Europske unije i NATO-a. Ožujak je, pak, bio u znaku ministrova boravka u SAD-u. Sudjelovao je Alkalaj u Baltimoru na dvodnevnom Američko-balkanskom poslovnom summitu, koji su organizirali američka savezna država Maryland i US-Balkans Business Alliance. Stigao je ministar otići i do Beča, gdje se održavao sastanak EBRD-a. Drugi put je do glavnoga grada Austrije Alkalaj išao kako bi „intervenirao“ u slučaju uhićenja generala Jovana Divjaka.

Rezultata - nigdje

Najviše dana na putu bh. ministar vanjskih poslova proveo je u veljači. Više od pola mjeseca Alkalaj je proveo u Australiji i Americi. Desetak dana trajala je njegova turneja po Australiji i Novom Zelandu, odakle je izravno otputovao u New York, gdje se također zadržao nekoliko dana. Nakon povratka u Europu uspio je otići i do Ženeve. Siječanj je, pak, bio u znaku dvodnevnog posjeta Azerbejdžanu. Dan pred Novu godinu vratio se iz službenog posjeta Cipru.

Nažalost, konkretnih rezultata od Alkalajevih putovanja nema. Imidž BiH u svijetu daleko je od dobrog, a teško je uočiti i bilo kakvo poboljšanje ekonomske ili neke druge suradnje sa zemljama koje je ministar posjetio tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?