Slavlje Velika Gospe

Ako se Mariji utječemo ona nas sigurno nikada neće ostaviti

gospa Velika (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/4
15.08.2012.
u 15:56

Za blagdan Gospe od utjehe vjernici veličke i okolnih župa pripremali su se kroz trodnevnicu koju je također predvodio o. Kolimbatović

Najveći Marijin blagdan i ove godine je najviše vjernika u Požeštini okupio u prošteništu Gospe od utjehe u Velikoj. Središnje misno slavlje predvodio je dominikanac, pučki misionar o. Drago Kolimbatović s Korčule. Jutarnju misu služio je o. Ante Gavrić, provincijal dominikanaca.

Za blagdan Gospe od utjehe vjernici veličke i okolnih župa pripremali su se kroz trodnevnicu koju je također predvodio o. Kolimbatović. S obzirom da će uskoro početi Godina vjere pučki misonar je vjernicima progovorio o vjeri, kao najdragocjenijem daru našeg spasenja, zatim o sredstvima koja su nam potrebna za jačanje vjere te o Božjoj riječi, sredstvom kojim se najbolje jača i učvršćuje naša vjera. Predvoditelj slavlja posebno je naglasio važnost molitve krunice kojoj je začetke ustanovio sv. Dominik, osnivač dominikanaca.

-Svaka molitva krunice, svako izmoljeno zrnce zalog je, jamstvo i sigurnost da nas Marija neće ostaviti nego da će nas dovesti do svoga sina Isusa Krista. Usprkos našim slabostima, bijedi i nevolji, grijesima, padovima Marija nas sigurno neće ostaviti ako smo se njoj utjecali, a pogotovo ako smo svaki dan izmolili barem jednu krunicu. Ona će nas kada dođe naše vrijeme uzeti sa sobom da budemo dionici njezine vječne slave – poručio je o. Kolimabtović. Nakon sinoćnjeg večernjeg slavlja kao i danas nakon središnjeg misnog slavlja uslijedila je procesija sa zavjetnim kipom Gospe od utjehe. Mnogi su na trodnevnicu kao i na sam blagdan do Velike pješice hodočastili iz okolnih župa i mjesta.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?