'neće pregovarati'

Agron Bajrami: Za SAD neovisnost Kosova završena je stvar

kosovo, bodljikava žica
AFP/PIXSELL
31.10.2012.
u 08:20

Morat će se pregovarati o drugim stvarima koje trebaju dovesti do boljih odnosa između Kosova i Srbije, kazao je urednik prištinskog dnevnika Koha Ditore

- Budući smo na početku procesa dijaloga na političkoj razini, mislim da se mogu očekivati opće poruke koje su već čule u Beogradu, o tome kako integritet Kosova neće biti teme razgovora, da je neovisnost Kosova što se tiče SAD završena stvar i o tome se ne može pregovarati, ali morat će se pregovarati o drugim stvarima koje trebaju dovesti do boljih odnosa između Kosova i Srbije. Među tim stvarima je i sjever Kosova, ali da li će biti spomenuto ovdje sada, nisam siguran, jer smo tek na početku tog procesa, pa će ta tema doći na kraju kad god taj kraj bio - izjavio je za beogradski B92 Agron Bajrami, urednik prištinskog dnevnika Koha Ditore povodom posjeta Prištini američke državne tajnice Hillary Clinton i šefice diplomacije EU Catherine Ashton. 

Njih je u prištinskoj zračnoj luci dočekala predsjednica Kosova Atifete Jahjaga i specijalni izaslanik i šef ureda EU na Kosovu, Samuel Žbogar. Kako je najavljeno iz veleposlanstva SAD u Prištini, one će danas razgovarati sa predsjednicom Jahjagom, premijerom Hashimom Thacijem i vođama političkih stranaka.

>>Catherine Ashton: Budućnost Srbije je Europska unija!

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije