donacija

Afganistanu stiže pomoć od 16 mlrd. dolara u iduće četiri godine

'18.06.2009., Kabul, Afganistan - Patrola s Hrvatskim vojnicima, vojnim policajcima na njihovoj redovnoj patroli po brdima i selima oko Kabula. Photo: Zeljko Lukunic/24sata'
Željko Lukunić/Pixsell
08.07.2012.
u 16:42

Najviše će donirati SAD, Japan, Njemačka i Velika Britanija, a afganistanska vlada najavila je kako će ulagati u poljoprivredu i rudarstvo

Afganistan će kroz iduće četiri godine dobiti pomoć od 16 milijardi dolara nakon što se 2014. godine sve NATO-ove snage povuke iz te zemlje, javlja BBC. Najviše će donirati SAD, Japan, Njemačka i Velika Britanija, rečeno je na današnjoj konferenciji u Tokiju.

Ova odluka došla je nakon što je Afganistan prihvatio nove uvjete borbe protiv korupcije. No, postoje strahovi kako bi Afganistan mogao postati ponovno kaotičan nakon što se NATO povuče.

Afganistanska ekonomija uvelike se oslanja na međunarodni razvoj i vojnu pomoć. Naime, Svjetska je banka objavila kako ova donacija čini čak 95 posto afganistanskog BDP-a. Afganistan je, inače, peta najsiromašnija zemlja na svijetu, a ubuduće će ulagati u poljoprivredu i rudarstvo.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?