PROSVJED

98. put priveli brata poginulog ratnika zbog zgrade za branitelje

stanovi
Zoran Grizelj
27.08.2010.
u 07:53

“Ministar branitelja Viktor Kvesić nam je rekao da nema pojma tko je sve dobio stanove, niti ga to zanima!”

Privođenjem branitelja Branko Grbavca (50) iz Ljubuškog zbog “telefonske prijetnje smaknućem ministru Viktoru Kvesiću i miniranjem zgrade njegova ministarstva u Grudama” okončana je još jedna epizoda oko sporne dodjele stanova stradalnicima rata u zapadnoj Hercegovini. Uz kaznenu prijavu, Ljubušak je nakon noći provedene u pritvoru pušten na slobodu. U isto vrijeme, čak 98. put se u posljednjih 10 godina na informativnom razgovoru našao Tomislav Barić zvani Guslar iz Gruda, brat poginulog branitelja, koji je opet priveden zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti (!?). Policija ga je ispitivala baš za svečane dodjele stanova u širokobriješkom Borku, a pri tome je nekolicina sugrađana prosvjedovala ispred nove zgrade čije je ključeve ministar Kvesić, prije konačne odluke Županijskog suda u Širokom Brijegu, uručio 16 obitelji iz Gruda. Žalbe su podnijeli Goran Milić, Tomislav Vekić, Denis Marić, Tihomir i Tone Grizelj, a nije Dražen Miloš. Kako su najavili, u utorak planiraju blokadu Ministarstva u Grudama.

- Dodijeljeno je 11 stanova za poginule i nestale, a pet za invalide. Na popisu se našao čovjek koji je 9 mjeseci bio sa mnom u srpskom logoru, a ja nisam. Neki su dobili sve, a drugi ništa. Kada smo ministru Kvesiću skrenuli pozornost na to, on je rekao da ‘nema pojma tko je sve dobio stanove, niti ga to zanima!’. Pozivao se na komisije i pravilnike, a nije napravio uvid u činjenično stanje i ranije dobivene kuće, aute, jednokratne novčane pomoći, materijal..., negodovao je Goran Milić, nudeći konačno rješenje za šetoricu uskraćenih ratnih invalida u vidu stambenog pregrađivanja u prizemlju zgrade, površine 300 kvadrata namijenjenih za poslovne prostore, ili u novčanoj pomoći.

- Umjesto da budem prvi na popisu, ostao sam bez ičega. I mene su, na podmukao način, uskratili pri bodovanju. Ogorčen sam i pozivam financijsku policiju da ispita čitav slučaj, dodaje Tomisilav Vekić, inače 80-postotni ratni invalid, pokazujući žalbu u kojoj se vidi da je ranjenik koji je od prvog dana bio u postrojbama HVO-a. Konačno, i majka Tomislava Barića već puno desetljeće čeka pripadajućih 35 kvadrata stana, koliko su joj i obećali kao nadoknadu za gubitak sina. No, i to joj je očito uskraćeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?