ZARAZA

20 beba u sarajevskoj bolnici se liječi zbog gnjojne infekcije kože

Bebe
VL
25.06.2010.
u 15:52

Više od 20 beba rođenih na Klinici za ginekologiju i akušerstvo sarajevskoga Kliničkoga centra liječeno je posljednjih dana na Pedijatriji zbog gnojne infekcije kože

Više od 20 beba rođenih na Klinici za ginekologiju i akušerstvo sarajevskoga Kliničkoga centra liječeno je posljednjih dana na Pedijatriji zbog gnojne infekcije kože. U subotu su porodilje iz bolničkih soba premještene u podrumske prostorije.

Pravi razlog nije generalno čišćenje prostorija - potvrdila je to šefica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo. Osim gnojne infekcije kože kod beba, naknadno, urađenim brisevima uposlenih otkriveno je da je dvoje uposlenika zaraženo bakterijom MRSA.

Sada je na inspekcijskim tijelima da razjasne na koji način su tek rođene bebe u Klinici zaražene gnojnom infekcijom kože. Iz Kliničkoga centra sve do popodne nije bilo reakcija.

Oko 14 sati okončan je sastanak. Izjave ne žele davati - uslijedit će, kažu, priopćenje, a u utorak će biti sazvana press-konferencija. Ipak, ostali su pri ranijem stavu da je uzrok izmještanja porodilja bilo generalno čišćenje prostorija, koje je odrađeno preventivno zbog jedne bebe rođene sa infekcijom kože.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?