Premijer liga BiH

Zrinjski na Piroti razbio Metalleghe za 45 minuta s visokih 4:0

zrinjski
01.10.2016.
u 17:43

Nogometaši Zrinjskog nastavili su sa sjajnim igrama u ovoj sezoni, a danas su na Piroti u okviru 11. kola deklasirali domaći Metalleghe BSI  s visokih 4:0 (4:0). 

Zrinjski je od samog početka bio bolji, držao posjed lopte, a poveli su Mostarci već u 10. minuti kada Bilbija ubacuje iz kornera taočno na glavu Jakovljevića koji matira Fejzića za slavlje svojih suigrača, piše sportsport.ba. U 21.minuti Mešanović s ruba kaznenog prostora šutira i pogađa mrežu domaćih sa 2:0. Plemići na tome nisu stali, čak što više dodali su gas i već u 27. minuti vezist Tomić sigurnim i preciznim udarcem po treći put trese mrežu domaćih.  

Konačan rezultat prvog poluvremena 4:0 postavio je Ognjen Todorović u 35. minuti. U drugom poluvremenu i pored rezultatske neizvjesnosti jako borbena utakmica, a u 54. minuti Peko nakon asistencije Mešanovića šutira preko gola Fejzića. Na drugoj strani Zeba je pokušao ugroziti Kozića, ali nije bio precizan. U 67. nova sjajna prilika za goste, ali Fejzić sjajno brani, a zatim natrčava Tomić i šutira pored gola. 

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja i Zrinjski je upisao nova tri boda, dok su domaći nastavili s blago rečeno slabim igrama. Treba istaknuti i da su nogometaši Zrinjskog u ovom susretu svih 90. minuta imali podršku vjernih Ultrasa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije