Završen Kup BiH u golfu

Zoran Palameta pobjednik s obranom lanjske titule prvaka

01.09.2015.
u 06:30

POBJEDNICI U ženskoj kategoriji Anita Selmanagić, a u muškoj Zoran Palameta

Na golf-terenu Topala podno Posušja završen je dvodnevni Kup BiH u golfu koji je privukao veliki broj sudionika i gostiju sa svih strana. Svi su iščekivali kraj i pobjednike. Član ekipnog klupskog prvaka BiH - GK Hercegovina Zoran Palameta uspio je obraniti naslov pobjednika Kupa rezultatom 132 udarca (66,66), piše Večernji list. Prošle godine Palameti je trebalo 138 udaraca i razigravanje sa Samirom Smajićem kako bi stigao do pobjede. Ove, 2015. godine, ostao je sam u vrhu ostavivši svog kolegu iz GK Hercegovina Murata Hota za velika četiri udarca. Treće mjesto zauzeo je član GK Posušje Žarko Romić s 139 udaraca.

Romićev prvi dan

Poslije prvog dana igre, Žarko Romić je bio vodeći sa 65 udaraca, ali drugi dan je odigrao loše (74) pa je završio na trećem mjestu. Pehari su još uručeni u muškoj konkurenciji, također članu GK Posušje Tihi Parlovu za osvojeno 4. mjesto  s rezultatom 142 (71,71) i Jasminu Selmanagiću (144), članu GK Betanija, koji je ipak osvjetlao obraz Sarajlija zauzevši 5. mjesto U skupini golferica prvo mjesto i pehar osvojila je Anita Selmanagić (151) te Amra Čehajić.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Golf saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Selmanagić, kao i članovi UO Golf saveza BiH Veljko Lončar i Asim Omanić. Golf savez BiH objavit će rezultate bodovanja za Sberbank Masters 2015. prije odigravanja President Cupa koji se igra na sarajevskom golf-igralištu 12. i 13. rujna 2015. Objavit će se rezultati onih igrača koji imaju preduvjete za plasman na Masters, a to je da su do sada igrali najmanje dva turnira iz serije koji se boduju za Masters 2015. Prvakinja Anita Selmanagić bila je u dobrom raspoloženju, a čestitke su stizale sa svih strana.

Izjave pobjednika

- Ovdje mi je, prije svega, bilo iznimno. Topala je prelijepa. Nagrada mi je nešto divno i super se osjećam u krugu svih na ovom događaju. Ovo mi je drugi nastup i, evo, stiglo je priznaje kojem se istinski radujem i ponovno ću doći na ovaj teren, istaknula je Anita.

Najbolji igrač golf Kupa Bosne i Hercegovine je Zoran Palameta. Obranio je prvo mjesto.

- Što reći nego da mi je ovo velika čast jer je ovdje jaka konkurencija. Na Topali sam već deset godina i doživio sam mnogo toga lijepoga. Svaki mi je nastup velika radost bez obzira na to hoću li biti najbolji. Hvala domaćinima i svima na ovom događaju.

Domaćin Veljko Lončar, predsjednik Golf kluba Topala, također se radovao završnici turnira koja se igralo na temperaturi od 35 stupnjeva. - Što reći nakon ovako lijepog i dobrog ozračja i sudionika koji su zadivljeni dvodnevnim skupom i borbom za što bolji plasman. Svi su ovdje pobjednici i nastavljamo dalje igru, zabavu i korisno druženje, potvrdio je za Večernjak Veljko Lončar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije