Počela obnova

Za prostore u sklopu hotela Bigeste u Ljubuškom zainteresirani su domaći i strani poduzetnici

12.05.2016.
u 09:00

Da svijetlih primjera privatizacije u Zapadnohercegovačkoj županiji ima, pokazuje najnoviji rasplet događaja vezanih uz hotel Bigeste u Ljubuškom. Objekt koji je zbog dugogodišnjeg nekorištenja u devastiranom stanju, zahvaljujući uspješnom ugovoru potpisanom između Agencije za privatizaciju ZHŽ-a i tvrtke Unitrade d.o.o. Ljubuški, uskoro bi trebao dobiti potpuno novi izgled. Veliki dio zasluga za početak radova na obnovi i rekonstrukciji objekta ovih dana pripada Općini Ljubuški, odnosno načelniku Nevenku Barbariću koji je krajem prošle godine osobno sudjelovao u izradi aneksa na osnovni ugovor potpisan još 2009. Naime, spomenutim aneksom tvrtci Unitrade d.o.o. Ljubuški dan je rok do kada treba početi s radovima te je jasno definirano da u protivnom ostaje bez svega što je do sada uložila u objekt. Tako bi, neispunjavanjem uvjeta iz spomenutog aneksa ugovora, tvrtka Unitrade d.o.o. Ljubuški ostala bez milijun i sedamsto tisuća maraka koje su korištene za isplatu preuzetih obveza prema bivšim djelatnicima. Kupcu je, uz novi rok koji je dan za početak radova, aneksom ugovora definiran i iznos sredstava koji je dužan uložiti tijekom ove godine. Tako bi u novi izgled hotela u Ljubuškom do kraja 2016. trebala biti uložena 2 milijuna konvertibilnih maraka. Podsjetimo, tvrtka Unitrade d.o.o. Ljubuški je 2011. godine

predstavila projekt obnove te je tom prilikom najavljivan hotel s četiri zvjezdice koji bi trebao zaposliti 50 djelatnika. U novi izgled hotela prije pet godina planirano je bilo uložiti 8 milijuna konvertibilnih maraka.

Prema najnovijem rješenju, u objekt hotela trebalo bi biti uloženo manje novca nego što je to bilo planirano 2011. godine.

Također, u odnosu na projekt predstavljen prije pet godina, novim rješenjem planiran je veći broj poslovnih prostora za koje su već zainteresirani neki domaći i strani poduzetnici, čime bi se obogatila ponuda i sadržaji u općini Ljubuški. Inače, objekt se, zajedno s podzemnom garažom, prostire na ukupno 4500 m2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?