6. Calamus Jazz Fest

Vrhunska glazba Jazz Junctiona sjedinila različite kulture i geografske meridijane

24.08.2016.
u 10:00

Publika je u okviru 6. Calamus Jazz Festivala u ponedjeljak mogla uživati u vrhunskom jazzu. U prepunom Calamus klubu Mostar nastupio je sastav Jazz Junction koji čine glazbenici okupljeni oko Jelene Jovović, umjetnice rodom iz Crne Gore, a koji su priredili nezaboravan doživljaj mostarskim glazbenim sladokuscima.

Posebno dojmljiv bio je nastup Bradforda Lealija, renomiranog američkog saksofonista, što svakako predstavlja kuriozitet na ovim prostorima.

Harmonska okosnica sastava je Claus Raible, pijanist, aranžer i jedan od najznačajnijih europskih glazbenika.

Uz njih je i Šule Jovović, crnogorski umjetnik i legenda jazz gitare, koji je s lakoćom publiku odveo u svijet bossanove, ali i žestokog swinga.

Publika je uživala u autorskima skladbama ovih jazz majstora, poznatim melodijama Brazila, žestokim improvizacijama te jazz klasicima iz pera velikana ovog glazbenog žanra.

Opće oduševljenje

Sklop, zajedništvo i suradnja odlika su ovog sastava čiji su zvuci prostrujali Calamus klubom popraćeni općim oduševljenjem nazočnih.

- Svatko tko je bio ovdje s nama s ushićenjem je popratio ovaj veličanstveni koncert. Publika je sjajno reagirala i mislim da je ovo bio jedan od ponajboljih koncerata u kratkoj povijesti ovoga festivala - kazao nam je organizator festivala Ivica Golemac.

Jazz je i kroz glazbu ovog sastava dokazao da je glazbeni izraz koji sjedinjuje različite kulture i geografske meridijane i zbog čega je uvršten u svjetsku kulturnu baštinu,kao način komunikacije, dijaloga i demokratizacije vrhunske estetike. Njegov univerzalni jezik nadilazi granice nametnute civilizacijskim tekovinama.

- Dobra glazba, kvalitetno odsvirana, nikada ne izlazi iz mode, riječi su Jelene Jovović, inače profesorice pjevanja, s kojom će se svi ljubitelji dobre glazbe složiti.

Calamus Jazz Festival ide dalje, a idući susret zakazan je za 10. rujna kad će na prekrasnoj terasi ovoga mostarskog kluba nastupiti Scharf Club Swing Quintet, koji čine odreda iskusni glazbenici poput prof. Marija Igreca na gitari i našeg Mostarca Miljenka Puljića na violini.

Stanić i Scharf Club Swing

Ovaj put dolaze pojačani legendarnim Jimmyjem Stanićem. To je koncert koji se ne propušta.

Podsjetimo kako je na otvaranju ovogodišnjeg festivala nastupio zagrebački instrumentalni jazz trio Chui.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?