ŽELJKO KOPANJA

Vjerujem da se u BiH prisluškuje 10.000 brojeva

prisluskivanje
VL FOTO
19.06.2011.
u 15:42

Objavljivanje informacija smeta onima koji su zloupotrijebili ulogu u OSA-i..., kazao je direktor Nezavisnih novina

Direktor Nezavisnih novina Željko Kopanja izjavio je da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, ali i druge policijske i državne strukture, predstavlja “političko-policijski i mafijaški klan koji potiče iz Sarajeva i koji zagađuje BiH”. “Vjerujem da se u BiH prisluškuje više od 10.000 brojeva telefona. Objavljivanje informacija smeta onima koji su zloupotrijebili ulogu u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji”, rekao je Kopanja.

Prema njegovim riječima, u BiH je potrebna lustracija, koje nije bilo prilikom formiranja Obavještajno-sigurnosne agencije.

Kopanja je naglasio da međunarodna zajednica ima “upletene prste” u rad ove agencije i da Parlamentarna skupština BiH mora ispitati njezin rad.

Gostujući na Radio-televiziji Republike Srpske, istaknuo je da je postojao interes javnosti za otkrivanjem informacija o prisluškivanju telefona u BiH.

“Novinari Nezavisnih novina uopće nisu uplašeni i ništa nas neće zaustaviti u otkrivanju istine u BiH. Apsolutno nismo znali niti jedan broj telefona koje smo objavili i napravili smo dobar posao”, dodao je Kopanja. Također je napomenuo da Nezavisne novine i Glas Srpske nemaju ništa protiv Obavještajno-sigurnosne agencije, ali da Bosna i Hercegovina mora imati obavještajnu službu koja će raditi po svjetskim standardima.

“Dužnost javnosti i svih institucija u BiH je da podrže neovisno i istraživačko novinarstvo”, rekao je Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS-a, koji je posjetio Nezavisne novine.

Komentara 2

PA
park
16:10 19.06.2011.

Kopanja bi mogo vrlo brzo sa svojim šefom u \"ćuzi\" završit , budaletina je to neviđena , al ovdje se nervi pitaju ...., strpljen spašen , znam da je mučno sve ove ludake i hoštaplere gledat i slušat . Čudii me (ne puno) ova novina koja po ko zna koji put citira Srpsku propagandu !

BA
barbaizamerike
16:57 19.06.2011.

ljudi moji svugdje se prisluskuje a u grudama najvise tamo zaposlenice u nocnim smjenama citaju sms poruke od tajkuna politicara susjeda rodbine njihove dice itd i to sve prenose po selu.sramota za telefonsku firmu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?