Zastupnički dom bih

Zastupnici podržali izmjene Poslovnika

Fena
20.11.2019.
u 15:33

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržali su danas izmjene Poslovnika o radu Doma kojima se predviđa onemogućavanje blokade konstituiranja parlamenta i izbor članova povjerenstva. 

Zahtjev za sazivanje hitne sjednice zatražili su zastupnici SDS-a i PDP-a, a izmjenama se uvodi još jedan član u Poslovnik i predviđa da ukoliko zastupnički klubovi ne dostave imena članova povjerenstva tu obvezu izvrši Kolegij, a ukoliko oni to ne urade da se povjerenstva oforme privremeno od onih zastupnika čija su imena dostavljena.

Zastupnici Mirko Šarović i Branislav Borenović napomenuli su da zbog sadašnje situacije u kojoj još nisu imenovani članovi šest radnih tijela ispašta cijela država budući da su na čekanju brojni akti koji trebaju potvrdu u PSBiH, a među njima je i ugovor u vrijednosti od 400 milijuna KM namijenjenih za nastavak izgradnje Koridora Vc.

Tijekom rasprave o razlozima za hitnost usvajanja tih izmjena dopredsjedateljica Doma Borjana Krišto (HDZ) najavila je da Klub HDZ-a neće podržati ni hitnost procedure niti izmjene Poslovnika.

- Poslovnik je dokument odmah iza Ustava BiH po važnosti i temeljem njega treba funkcionirati u BiH, a on treba odražavati stanje u BiH. Izmjene su potrebne, ali ne po hitnom postupku - stava je Krišto.

S njom se složio i zastupnik SNSD-a Staša Košarac ocjenjujući da postoje različiti razlozi za izmjenu tog dokumenta, ali ocjenjujući istovremeno kako nije način da se to radi po hitnom zakonodavnom postupku.

Bez obzira na ovakav odnos nekoliko zastupnka, izmjene Poslovnika su usvojene nakon što je 26 zastupnika glasovalo za to, čime je završena današnja sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije