Sjednica PS BiH

Zastupnici nisu usvojili izvješće o radu Neovisnog odbora

06.04.2016.
u 07:00

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na svojoj jučerašnjoj sjednici nije usvojio izvješće o radu Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH kao neovisnog tijela policijske strukture BiH, a nije primljen na znanje ni plan rada Neovisnog odbora. Zastupnici su podržali izvješće o radu Povjerenstva za izbor i praćenja rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, kao i izvješće o radu i financijsko izvješće Agencije za poštanski promet BiH. Uz opću entitetsku većinu usvojen je prijedlog izvješća o radu međuresorne radne skupine za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

Zakon o OS BiH

Usvojen je Zakon o službi Oružanih snaga BiH. Zastupnici su usvojili prijedlog dopuna Zakona o odlikovanjima u BiH.

Usvojen je i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku. U prvom čitanju usvojen je i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidenciju u cestovnom prijevozu, piše Večernji list BiH.

Na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma nije podržano negativno mišljenje Ustavno­pravnog povjerenstva o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu te se ovaj prijedlog vraća Povjerenstvu na doradu. Usvojen je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona protiv diskriminacije. Uz opću entitetsku većinu usvojen je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praničnom postupku.

Inicijative zastupnika

Nije prihvaćeno negativno mišljenje Ustavno­pravnog povjerenstva Zastupničkog doma o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobraniteljstvu i ovaj prijedlog je vraćen Povjerenstvu.

Usvojeno je i izvješće o realizaciji Revidirane strategije BiH za provedbu Ankesa 7. Zastupnici su usvojili izvješće o radu Vijeća nacionalnih manjina.

Također, nisu usvojene ni inicijative zastupnika Senada Šepića (SDA) i Denisa Bećirovića (SDP BiH).

Zastupnički dom Bosne i Hercegovine imenovao je Hazima Rančića, Predraga Kožula i Lazara Prodanovića za postizanje istovjetnog teksta Zakona o štrajku zaposlenih u institucijama BiH.

Ratificiran je i sporazum o prekograničnom nadzoru između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i vlade Crne Gore.

Dana je suglasnost da se ratificira nota sporazum - razmjena nota između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i vlade Narodne Republike Kine o dodjeli bespovratne pomoći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?