Kolegij SDA

Zakon o obradi i objavljivanju razultata popisa u RS protuzakonit

Kolegij SDA
14.07.2016.
u 20:25

Kolegij SDA pozdravio je jučerašnji posjet njemačkog ministra za gospodarstvo i prehranu Christiana Schmidta, što je još jedanput dokazalo prijateljski odnos SR Njemačke, kao i kancelarke Angele Merkel s Bosnom i Hercegovinom. Pozdravljena je spremnost vlasti RS da konačno podrži prilagodbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Istovremeno, Kolegij SDA osudio je protuustavno i protuzakonito unilateralno donošenje nelegalnog Zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva BiH u Narodnoj skupštini RS.

Ocijenjeno je da najavljeno održavanje protuustavnog referenduma o odluci Ustavnog suda BiH predstavlja dodatni primjer antidaytonskog djelovanja entiteta RS i time prijetnju miru i stabilnosti u regiji. 

- Tražimo od međunarodne zajednice da se, u okviru nadležnosti OHR-a, uključi u rješavanje ovog problema i spriječi eskalaciju - navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

Kolegij SDA pozdravlja i podržava usvajanje izmjena Zakona o igrama na sreću kojim će napokon biti na odgovarajući način oporezovane kladionice, a proračun Federacije BiH i općina ojačani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije