Podaci Centralne banke BiH

Za 621 posto povećan broj krivotvorenih novčanica od 20 eura

12.11.2017.
u 11:00

Krivotvorenje novca u Bosni i Hercegovini problem je s kojim se nadležne institucije susreću svakodnevno. Prevaranti postaju sve inovativniji u načinima tiskanja lažnih novčanica, a država konstantno uvodi nove tehnologije kako bi spriječila mogućnost krivotvorenja novca i smanjila mogućnost prijevare. Prema podacima koje je Centralna banka BiH dostavila Večernjem listu, može se reći kako su ove godine učinjeni pozitivni pomaci. Barem kada je u pitanju krivotvorenje domaće valute i američkog dolara.

Lažne novčanice i kovanice

- Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine za 2017. godinu, na dan 31. listopada ove godine nominalna vrijednost otkrivenih krivotvorenih novčanica, promatrano prema valutama, iznosila je 27.890 (KM novčanice), i to je smanjenje za 36,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. Kada se govori o kovanicama u KM, ukupna vrijednost otkrivenih krivotvorina bila je 2312 i manja je za 10,84 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Vrijednost otkrivenih krivotvorenih dolara bila je 4250 i smanjena je za 7,61 posto u odnosu na prošlu godinu - rekli su za Večernji list iz Centralne banke BiH...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije