Blagdan sv. Ane

Vratimo se korijenima vjere koju baštinimo od naših predaka

27.07.2017.
u 10:00

vala fra Stjepanu Živkoviću koji je predvodio trodnevnice uoči blagdana sv. Ane, dekanu šamačkog dekanata fra Anti Pušeljiću i svećenicima šamačkoga dekanata, našem gostu fra Ivanu Vuku na ispovijedanju ovih dana u našoj župi. Drago mi je što su na misi sudjelovali sinovi ovoga mjesta, Domaljevca, vlč. Marijan Đukić i vlč. Marko Hrskanović. Hvala na dolasku svećenicima iz drugih područja, a na poseban način pozdravljam mladomisnika vlč. Petra Maskaljevića iz Štitara. Vjerujem da će se netko od mladih Domaljevca opredijeliti za duhovna zvanja, kazao je župnik župe sv. Ane Domaljevac fra Blaž Marković tijekom mise koju je predvodio u povodu blagdana sv. Ane, zaštitnice Domaljevca, kojeg je ta posavska općina odredila kao Dan općine. Misu je predvodio gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić uz koncelebriranje desetak svećenika i nazočnost velikog broja vjernika.      

- Naučimo slušati riječ Božju, Isus od nas traži da budemo vjernici i doista vjerujemo u Isusa Krista, sina Boga živoga. Stoga Papa s razlogom i poziva na novu evangelizaciju, ponovno rađanje radosne vijesti u nama. Mnogi smatraju kako je Bog negdje daleko od njih. Naš Bog nije Bog koji je negdje daleko nego koji je ovdje, među nama, kazao je fra Mario tijekom nadahnute propovijedi te posebno poručio vjernicima: “Vratimo se korijenima vjere, vjeru koju su nam dali naši preci, pouzdanje u Boga, u bolje sutra, u radosnu vijest. Tražeći nešto bolje mnogi idu s ovih prostora. Toliko ćemo materijalnih stvari steći u svojem životu, ali to ništa nećemo ponijeti, već samo ono što smo dobili u svojim dušama. Gvardijan Jurić se osvrnuo i na aktualno internetsko vrijeme. Smatra da se djeci mora dati više ljubavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?