sjednica

Vlada Brčko Distrikta usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o volontiranju

fsda
26.01.2017.
u 15:15

Vlada Brčko Distrikta na svojoj današnjoj sjednici usvojila je Smjernice za izradu nacrta zakona o volontiranju Brčko distrikta.

Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko Distrikta Srđan Blažić kazao je kako Distrikt nema zakon o volontiranju, za razliku od oba bh. entiteta.

- Volonterski rad je trenutno definiran kroz Zakon o radu Brčko Distrikta BiH, kao i Zakon o državnoj službi Brčko Distrikta, što nije dovoljno. Pojavila se potreba da se ova oblast dodatno uredi te smo danas usvojili Smjernice za izradu nacrta zakona o volontiranju koje definiraju tko volontira, tko su nositelji aktivnosti volontiranja, tko organizira volontiranje te prava i obveze volontera kao i onoga tko organizira volontiranje - istaknuo je Blažić.

Članovi Vlade usvojili su i Pravilnik o ocjenjivanju kao i Pravilnik o postupku ostvarivanja prava na naknadu za sudjelovanje u radu komisija koje rade izvan radnog vremena.

Vlada Brčko Distrikta BiH usvojila je Smjernice za izradu nacrta zastupnika o radu Policijskog odbora te Prijedlog Odluke o pristupanju izradi prostornog plana Brčko Distrikta BiH.

Članovi Vlade su primili k znanju Informaciju o stanju na cestama Brčko Distrikta u zimskom razdoblju te usvojili zaključak da se održi žurni sastanak Stožera zimske službe na kojem će se razmotriti dodatno čišćenje cesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije