Došašće

Veselje i humanost na trećoj nedjelji adventa

Folklorna skupina Šurmanci. Medjugorje, 14.12.2015.Snimio:Marijan Sivrić
15.12.2015.
u 07:15

Na trećoj nedjelji adventa u Međugorju domaćini su bili Šurmanci

Bila je to još jedna velika večer druženja, zabave, delicija i pomoći potrebitima na treću nedjelju adventa u Međugorju. Domaćini su bili žitelji Šurmanaca. Gastronomskom ponudom, nastupom pjevača, folkloraša i tamburaša Šurmančani su oduševili više tisuća nazočnih župljana i hodočasnika na temeljima stare crkve. Prihod s ove večeri adventa namijenjen je za potrebite u župi Međugorje i šire. Treću svijeću na adventskom vijencu zapalili su međugorski župnik fra Marinko Šakota, međugorski vidjelac Jakov Čolo i žitelj Šurmanaca Ljubo Jovanović.

Pomoć potrebitima

Sredstva prikupljena na ovoj adventskoj večeri, koja je bila nedjelja Caritasa, namijenjena su najpotrebitijima u međugorskoj župi i šire, a posredstvom Ureda za potrebite koji vodi međugorski vidjelac Jakov Čolo. Međugorski vidjelac Jakov Čolo je istaknuo:

- Ove dvije protekle nedjelje podsjećaju me na ono prvo vrijeme Gospinih ukazanja u Međugorju. Kada smo bili toliko složni, kada smo se okupljali zajedno, kada smo zajedno išli na svetu misu, kad smo se zajedno molili... Uistinu je velika radost vidjeti kako smo svi mi župljani ovdje okupljeni. Međugorski župnik fra Marinko Šakota je rekao: - Meni je najljepše kad se susretnem s nekim s kim se nisam susreo odavno. Vidim da se susrećemo s radošću. To je najveće zadovoljstvo koje me ispunjava i veseli.

Bogat program

U bogati kulturno-zabavni program uvela nas je pjevačka skupina iz Šurmanaca koja je nastala prije godinu dana. Uz Šurmančane, na ovoj zabavi nastupili su i njihovi prijatelji iz Dretelja, Čapljine, Ljubuškog... Neretvanski bećari, pjevačka skupina koja djeluje u sklopu HKUD "Sv. Ante" Dretelj. Potom je nastupila folklorna skupina iz Šurmanci. Djeluju od 2012. i imaju 40 članova. Ženska klapa Travertin iz Trebižata, iz čapljinske općine, je oduševila svojim nastupom. Tamburaški orkestar "Misericordia" iz Šurmanaca ime svoga mjesta pronosi cijelim svijetom: "Oj, Šurmanci, mjesto u dva reda, iz daleka k'o New York izgleda", bila je njihova prva pjesma ove večeri. Mješovita klapa Signum iz Čapljine dobila je veliki pljesak nazočnih. Nastupio je i mladi guslar Ivan Vidić iz Dretelja koji ima samo trinaest godina.

Uz gusle otpjevao je pjesmu o rođenju Isusa Krista. Veliko oduševljenje nazočnih izazvale su "Dream Team Babe" iz Ljubuškog. Ove godine slave 450. rođendan jer toliko godina imaju njih šest koje pjevaju sve zajedno i članice su Udruge "Mlađarija" u Ljubuškom. A njihova ganga "Međugorje odabrala mati, da kršćanim staru viru vrati" digla je sve na noge...

"Linđu" je potom izveo HKUD "Sv. Ante" iz Dretelja u kojem su nastupili najmlađi Romana Falak i Nikola Jukić.

A sve je završilo velikim folklornim programom Šurmančana. Još jedna međugorska večer za pamćenje...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?